Pēc mazuļa nāves uzdod gādāt par bērnu vakcināciju (106)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) uzdevusi Latvijas Infektoloģijas centram (LIC) sagatavot detalizētu informāciju par bērnu vakcinācijas aptveri un izstrādāt darbības plānu, kā ģimenes ārsti tiks informēti par vakcinācijas kalendārā iekļautajām jaunajām vakcīnām, lai ārsti bērnu vecākiem spētu sniegt detalizētu informāciju.

Tāpat LIC jāsagatavo priekšlikumi, lai sadarbībā ar izglītības iestādēm un bērnu vecākiem uzlabotu skolas vecuma bērnu vakcinācijas aptveri, portāls TVNET uzzināja VM.

"Lai uzlabotu bērnu vakcinācijas aptveri, Latvijas Infektoloģijas centrs izstrādās plānu ģimenes ārstu informēšanai par jaunajām vakcīnām. Nebaidos atkārtoties - vakcinācija ir labākā profilakse pret bīstamām infekcijas slimībām un tās nozīme nav diskutējama, ja vien medicīnas autoritāšu vietā nesāksim balstīties uz margināliem viedokļiem ikvienā jautājumā. 

Uzskatu par absurdu situāciju, kad par vakcināciju sabiedrība sāk uztraukties tikai tad, kad notiek traģēdija,"

norādīja veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

No 2010.gada 1.janvāra bērnu vakcinācijas kalendārā iekļauta vakcīna pret pneimokoka infekciju, no 2010.gada 1.septembra kalendārā būs iekļauta divpadsmitgadīgo meiteņu vakcinācija pret cilvēka papilomas vīrusa infekciju un no 2011.gada 1.janvāra vakcīna pret rotavīrusu.

Jau vēstīts, ka Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) nomiris 11 mēnešus vecas, iespējams, ar tuberkulozi slims puisēns. Mazulis pret tuberkulozi nebija potēts.

Komentāri (106)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu