Jezdakovu apstiprina VID ģenerāldirektores amatā (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Valdība šodien vienbalsīgi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā apstiprināja Neliju Jezdakovu.

Jezdakova tika atzīta par uzvarētāju publiskajā konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu.

„Jezdakovas kundze ir kompetentākā un piemērotākā kandidāte VID ģenerāldirektores amatam, turklāt viņa ar savu darbu jau ir pierādījusi, ka sekmīgi spēj pildīt šos pienākumus. Valsts ieņēmumu dienestam pirmkārt ir jākļūst par servisa iestādi – tam ir jāmaina iepriekšējais darbības veids un jākļūst nevis par represīvu, vairāk uz klientiem orientētu iestādi. Ir jānodrošina visiem nodokļu maksātājiem saprotamas un pilnībā izskaidrojošas nodokļu nomaksas konsultācijas. Mans mērķis ir ieviest dienestā stabilitāti un nodrošināt visas likuma prasības – VID ir jākļūst par piemēru godīgai attieksmei pret klientiem visā finanšu sistēmā,” uzsver Finanšu minstrs Einars Repše.

„Šajā laikā, kad no valsts ieņēmumiem ir atkarīga mūsu valsts turpmākā attīstība, esmu gatava ar pilnu atbildības sajūtu uzņemties VID vadītājas pienākumus. MK lēmumu vērtēju kā uzticības apliecinājumu manai profesionālajai darbībai dienestā, tāpēc mans uzdevums būs nodrošināt sekmīgāku dienesta darbu, ” norādīja Jezdakova.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars savukārt  uzsvēra, ka nākamajai VID ģenerāldirektorei ir ne tikai sekmīgi jāturpina iesāktā VID reorganizēšana, bet arī jāveicina, lai tas kļūtu „draudzīgāks” uzņēmējiem.

 Kā norāda ministrs, no VID vadītāja profesionalitātes neapšaubāmi ir atkarīgs, cik profesionāli darbosies arī pati iestāde un kā tā tiks galā ar uzticētajiem pienākumiem – plānoto nodokļu ieņēmumu nodrošināšanu budžetā. Viņaprāt, līdzšinējai VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītājai Jezdakovai ir ne tikai vajadzīgā profesionālā pieredze VID struktūrvienībās, bet viņa sevi pierādījusi kā vadītāju, kas spēj sekmīgi īstenot reformas salīdzinoši īsā laikā.

Konkurss uz VID vadītāja amatu tika izsludināts pēc tam, kad valdība 2.februārī  atbalstīja finanšu ministra Einara Repšes ierosinājumu pārcelt līdzšinējo VID ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā.

Jezdakova VID ģenerāldirektores pienākumus jau pilda kopš pagājušā gada oktobra, kad pret Jakānu tika ierosināta disciplinārlieta.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu