Juta Strīķe alias Anna Potapova (75)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības iestādēm mēdz būt noslēpumi. Cilvēki no drošības iestādēm mēdz būt vēl noslēpumaināki. Bet sievietes no drošības iestādēm, nu jau pārspēj visus. Konkrēti bijušajai Drošības policijas darbiniecei Jutai Strīķei ir bijuši vairāki vārdi un uzvārdi. Juta Strīķe un Anna Potapova izrādās viena un tā pati persona. Vismaz tā liecina dokumenti.

1987.gadā Maskavas pilsētas 584. vidusskolu kā teicamniece beidza Anna Potapova. Juta Strīķe atzīst - 1987. gada 26. jūnijā izdotais atestāts ir viņas. Uzvārdu Strīķe viņa ieguvusi apprecoties, bet vārds Anna viņai nekad nav bijis.

“Kopš dzimšanas esmu bijusi Juta. Vārds Anna – tā bija vienkārši pārrakstīšanās kļūda, tā kā man šī kļūda nešķita nozīmīga, tad neprasīju to labot.”

Report.: Skaidrojums ir tāds mazliet jocīgs, jo šai pašā atestātā jau ir izdarīts labojums. Ir labots nepareizi uzrakstīts gadskaitlis, kas noteikti ir mazāk svarīgs par cilvēka vārdu. Jo Anna Potapova un Juta Potapova nav gluži viens un tas pats. Tāpat pagrūti iztēloties, ka skolotāja un direktore varētu kļūdīties, rakstot tieši teicamnieces, medaļnieces vārdu.

Juta Strīķe, viņa arī Anna Potapova, viņa arī Juta Potapova, viņa arī... Gribot negribot nāk prātā slavenā Madame Butterfly, kas beigās vispār izrādījās vīrietis. Godīgi sakot, šīs neskaidrības ar uzvārdiem, pārrakstīšanās, arī Jutas Strīķes izvairīgās atbildes rada aizdomas, kuras KNAB vadītājai derētu kliedēt.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu