Bils Geitss: „Microsoft” ir ļoti ieinteresēts strādāt Latvijā (48)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Prāgā Latvijas valdība noslēdza līgumu ar informācijas tehnoloģiju milzi „Microsoft”. Līguma mērķis ir izskaust pirātisko „Microsoft” programmu izmantošanu valsts pārvaldē un izglītības iestādēs. Kā apgalvoja Ministru prezidents Aigars Kalvītis, pēc šā līguma parakstīšanas kompānijai „Microsoft” nebūs nekādu priekšrocību salīdzinājumā ar citām kompānijām.

„Microsoft” vadītāja, iespējams, pasaulē bagātākā cilvēka Bila Geitsa laiks ir saplānots pa minūtēm. Ar premjeru Aigaru Kalvīti viņš tikās 15 minūtes, līgumu parakstīja divās minūtēs, bet uzrunu teica nepilnas minūtes garumā.

Pateicoties Prāgā noslēgtajam līgumam, valsts institūcijas divu gadu laikā ar izdevīgākiem nosacījumiem varēs legalizēt „Microsoft” programmatūru. Aptuvenās aplēses atklāj dramatiskus skaitļus. Valsts pārvaldē pirātiskās datorprogrammas ir puse no visas programmatūras, bet iekšlietu sistēmā pat 90 procenti.

Aigars Kalvītis, Ministru prezidents: „Tas fakts ir tāds, ka valsts nevar ķert pirātus un prasīt no citiem, lai viņi nav pirāti. Tā ir neizbēgama virzība uz tiesiskas valsts statusu. Šis līgums tādā veidā mums paver ceļu to realizēt.”

Report.: Precīzi nav zināms, cik valstij izmaksās legālu datorprogrammu nopirkšana. Līguma ietvaros „Microsoft” sadarbosies arī ar skolām.

Bils Geitss: „„Microsoft” ir ļoti ieinteresēts strādāt Latvijā, lai izmantotu labu darbaspēku un stiprinātu sadarbību. Ar modernām datorprogrammām varam nodrošināt skolas līdzīgi kā daudzās citās valstīs. Jaunās sadarbības ietvaros iesaistīsimies dažādos projektos.”

Report.: Valdība ir gatava noslēgt šādus līgumus arī ar citām kompānijām. Vienošanās „Microsoft” neradīšot priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem.

Aigars Kalvītis: „Līgumā ir skaidri rakstīts punkts, kas nedod pilnīgi nekādas ekskluzīvas tiesības „Microsoft” kādās piegādēs vai valsts pasūtījuma izpildēs.”

Report.: Šāda veida līgumus „Microsoft” noslēdzis ar vairākām valstīm. Igaunija un Lietuva līdzīgu līgumu parakstīja jau pirms pāris gadiem, taču bez Bila Geitsa klātbūtnes. „Microsoft” vadītāja vēlmi pašam parakstīt līgumu ar Latvijas valdību skaidro ar Latvijas izrādīto labo gribu – apkarot pirātismu.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu