Zāles pret visām kaitēm? (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izgudrotājs Rigonds Leinasars apgalvo, ka viņam izdevies radīt zāles pret visām kaitēm. Septiņu gadu darba rezultātā viņš secinājis, ka visas slimības izraisa vieni un tie paši parazīti, kurus iespējams iznīcināt ar viņa "brīnumlīdzekli". To viņš pieteicis LNT un "GE Money" kopprojektam "Latvijas ideja: nauda seko idejai".

Zāles pret visām kaitēm. Ar to palīdzību var izārstēt gan vēzi, gan cukura diabētu, gan izkaisīto sklerozi, gan atbrīvoties no redzes problēmām un citām kaitēm. Tik ambiciozi skan Rigonda Leinasara pieteikums "Latvijas idejai". Un to es domās pie sevis atkārtoju, kad pēc neilgas maldīšanās beidzot tuvojamies idejas autora dzīvesvietai – nomaļām mājām Valles pagastā, gandrīz pašā Lietuvas pierobežā. Bedrainā ceļa malās valda posts un nekārtība – nezālēs ieauguši metāllūžņi un atkritumi, starp kuriem lodā pusmežonīga kaķu ģimene. Doma, ka arī viduslaikos dažādi dziednieki bija spiesti dzīvot trūkumā un cīnīties ar sev piedēvēto burvju vai raganu tēlu, īpašu mierinājumu nevieš. Nolaistā apkārtne nebūt neliekas mūsdienīga farmaceita (kaut arī amatiera) cienīga. Līdzīga postaža paveras, arī iebraucot sētā. Pie pussabrukuša šķūņa sienas slejas dažas vecas trušu būdas. Arī dzīvojamā māja neliekas daudz labākā stāvoklī. Taču brīnumzāļu autors žurnālistus sagaida, viesmīlīgi smaidīdams, un aicina piesēst virtuvē.

– Vispirms ir jāsaprot, kāpēc mēs vispār slimojam. Kāpēc deguns kņud? Kāpēc jānēsā brilles un kur rodas vēzis? Tad var arī sākt meklēt zāles, – loģiski spriež izgudrotājs. Viņš ir pārliecināts, ka profesionālie mediķi vai nu peļņas dēļ apzināti noklusē, vai nezina patiesos slimību iemeslus. – Piemēram, dezinficēšanas līdzekļu maiņa, kas ļoti iespaidoja cilvēkus. Padomju laikos slimnīcas mazgāja ar hloru, bet tagad mēģinām skriet pakaļ rietumniekiem un meklēt tā vietā citus līdzekļus. Rezultātā daudz vieglāk izplatās dažādi mikroskopiski parazīti. Slimnīcas un skolas ir kļuvušas par īstiem infekciju perēkļiem, – teoretizē R. Leinasars. Šie parazīti, viņaprāt, iekļūst elpošanas sistēmā (to varot just tajos brīžos, kad nezināma iemesla dēļ sāk kņudēt deguns). Pēc pāris gadiem, kad parazīti savairojušies, sākas kuņģa problēmas un citas kaites, ko cilvēki mēģina ārstēt ar zālēm, bet pilnībā izārstēt nevar nekad.

Pats zāļu autors esot bijis diezgan veselīgs vīrs, līdz 2000. gadā saķēris kādu infekciju, pret ko modernā medicīna bijusi bezspēcīga. Arī dažādi tautas līdzekļi – tējas un pat bebra dziedzeris – neko nav devuši. – Tolaik adoptēju puiku no bērnunama, un viņam nieres bija pilnas ar parazītiem, droši vien no tā mēs visi saslimām. Rīgas dakteri neko nevarēja palīdzēt, tikai kaudzi naudas viņiem samaksāju, – atceras izgudrotājs. Tobrīd, kad ārstēšanai jau bija atmetis ar roku, kāds draugs viņu iepazīstinājis ar uztura bagātinātājiem, kas veidoti uz koraļļu kalcija bāzes. Eksperimentējot ar tiem, izdevies izārstēt pašam sevi un visu ģimeni. Tas pamudināja R. Leinasaru arvien nopietnāk pievērsties jaunu zāļu meklējumiem, kas esot ilguši septiņus gadus. – Un šeit ir rezultāts, – viņš lepni parāda šļirces, kurās jau iepildīts rozīgs šķidrums. "Brīnumlīdzekļa" sastāvā ietilpst C vitamīns, destilēts ūdens un kāda trešā sastāvdaļa, ko izgudrotājs paturēja noslēpumā.

– Zāles jāpilina degunā ne biežāk kā reizi nedēļā un pamatīgi jāiešņauc, lai nokļūtu plaušās un iznīcinātu tur ieperinājušos parazītus. Labākai iedarbībai pirms tam būtu vēlams uzņemt organismā arī K vitamīnu. Tas nodzīs uz leju hepatītu, – ārstēšanās procedūru skaidro R. Leinasars. Viņš arī brīdina iespējamos pacientus, ka jārēķinās ar pamatīgu blakusiedarbību: – Pirmajā nedēļā sāksies smaga gripa un iesnas. Otrajā nedēļā jau atlaidīs, bet pēc trešās pilināšanas reizes cilvēks jau jutīsies labāk.

Uz ātriem rezultātiem gan varot necerēt – lai attīrītu plaušas, terapija jāturpina vismaz trīs mēnešus. Turpinot to vēl ilgāk, esot iespējams atbrīvoties no neskaitāmām kaitēm, tajā skaitā četru veidu vēža – krūts, dzemdes, plaušu un prostatas.

– Izklausās pārāk labi, lai būtu taisnība, – es uzdrošinos apšaubīt zāļu efektivitāti. Taču R. Leinasars azartiski aizstāv savu izgudrojumu un min virkni argumentu. Pirmkārt, viņš varot zem mikroskopa nodemonstrēt, kā brīnumzāles iznīcina parazītus (taču tam esot vajadzīgs ļoti labs elektriskais mikroskops, kāda viņam nav). Otrkārt, viņš ar savu līdzekli jau izārstējis ne vien sevi, bet arī kādu vietējo Valles dzērāju. Turklāt viņam pat atauguši izkritušie mati. (Diemžēl bijušais pacients tieši intervijas dienā atkal kaut kur nozudis.) Visbeidzot izgudrotājs piedāvā man pārliecināties par zāļu iedarbību, iešņaucot tās pašam. No tā gan šoreiz atturējos.

***

EKSPERTU VIEDOKĻI: jābūt ļoti uzmanīgam

Aigars Eniņš, Latvijas Farmaceitu biedrības prezidents: – Maigi izsakoties, maz ticams, ka šāds līdzeklis būs efektīvs. Farmācijas praksē neatceros gadījumu, kad kādam cilvēkam no malas būtu izdevies radīt kādas tiešām revolucionāras zāles. Tajā pašā laikā ir bijuši neskaitāmi "brīnumlīdzekļi", kuri ātri vien nogrimst nebūtībā, jo patiesībā nav efektīvi vai ir pat kaitīgi. Ja izgudrotājs vēlas tirgot šīs radītās zāles kā medikamentu, tad jāiziet garas un sarežģītas pārbaudes, kas ilgst vismaz gadus desmit. Tikai pēc tam, kad zāles ir pārbaudītas un reģistrētas zāļu reģistrā, tās drīkstētu pārdot cilvēkiem. Salīdzinoši vieglāk tirgū ir nonākt dažādām pārtikas piedevām, bet arī tām jābūt reģistrētām. Neskaidras izcelsmes zāļu lietošana var radīt nopietnas veselības problēmas, tādēļ es aicinātu cilvēkus būt ļoti uzmanīgiem, bet izgudrotāju – noformēt medikamenta reģistrāciju oficiāli.

Dace Baltiņa, Dr. habil. med., SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" izglītības daļas vadītāja: – Onkoloģijas teorijas vēsturē tiešām pastāv tāda parazītu teorija, kas uzskata, ka audzēju ierosina cilvēka organismā iekļuvuši parazīti. Tas ir daļēji pierādīts kuņģa un aknu audzēju gadījumos. Taču neesmu gan dzirdējusi neko tādu par plaušām. Plaušu vēzi ierosina smēķēšana, ģenētiski mantoti šūnu bojājumi un dažādi ārēji faktori. Par parazītu, kas izraisa plaušu vai krūts vēzi, es nopietnā literatūrā neesmu lasījusi, un šāda teorija neiztur nekādu kritiku. Drīzāk tā izklausās pēc pasakas un es pat teiktu – cilvēku maldināšanas. Diemžēl onkologiem visā pasaulē, arī attīstītajās valstīs, nākas saskarties ar pacientiem, kas uzticējušies netradicionālās medicīnas veidiem un tādā veidā savu kaiti ļoti ielaiduši vai pat saasinājuši. Grūti viņus vainot, jo modernā medicīna vēzi joprojām nevar izārstēt, bet cilvēki, īpaši izmisuma stāvoklī, grib ticēt brīnumam. Ja kāds grib riskēt, lietojot nezināmas izcelsmes zāles, mēs to nevaram viņam liegt. Taču es ļoti lūgtu cilvēkus pirms tam izmēģināt apstarošanu, ķīmijas terapiju vai veikt operāciju, kā arī informēt savu ārstu par to, kādas netradicionālās zāles izdomājuši dzert.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu