Par gada labāko jaunbūvi atzīta ēka Purvciemā (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apbalvotas gada labākās būves. Šogad konkursam pieteikts 41 projekts, kas ir aptuveni par desmit vairāk nekā iepriekšējos gados. Taču ne tikai tāpēc žūrijai vērtēšanas laikā nācās nopūlēties vairāk. Katra apbalvotā ēka ir augstākās kvalitātes un ar kaut ko īpaša, kas izvēli padara vēl sarežģītāku. Gada labākās būves apskatīja Kārlis Goldbergs Kristapsons.

Par gada labāko jaunbūvi šogad atzīta šī divdesmit četrus stāvus augstā dzīvojamā ēka Rīgā, Purvciemā. "Astra lux" ēkā pirmo vietu izcīnīja 14 jaunbūvju konkurencē.

Augstceltnes augšējā stāvā ir divi lieli un ekskluzīvi dzīvokļi, kuri pagaidām nav iekārtoti, jo tie gaida topošā saimnieka īpašās vēlmes. Kopumā ēkā ir 158 dzīvokļi.

Mārcis Martinsons, projekta ”Astra Lux” vadītājs: "Šobrīd atrodamies demo dzīvoklī, uz kuru parasti vedam mūsu potenciālos iedzīvotājus, lai viņiem atrādītu "Astra lux" standartu un kvalitāti."

Nevis ēkas izmēri vai atrašanās vieta, bet gan kvalitāte un jauno tehnoloģiju lietojums ir priekšnoteikums balvas iegūšanai, norāda žūrijas pārstāvis.

Egīls Dzelzītis, žūrijas pārstāvis: "Šeit ir pirmo reizi izstrādāts un patentēts atkritumu vads un tas, ka visas inženiertehnoloģijas koncentrētas ēkas vidū un dzīvokļi ir pa perimetru ēkas ārējās malās."

Ar pilnīgu jaunumu Latvijas būvniecībā var lepoties arī šī renovētā Lattelekom māja. Padomju laikā būvētā ēka tagad ieguvusi pilnīgi jaunu fasādi, kas jau ir sarūsējusi. Taču rūsa šoreiz ir ēkas apsaimniekotāju sabiedrotais.

Ingus Asarītis, SIA "Celt" tehniskais direktors: "Tā ir ķīmiski apstrādāta, lai tālāk nekorodētu, un tā korozijas kārta metālu pasargā no tālākas rūsēšanas."

Sarūsējusī fasāde šai būvei deviņu rekonstruētu ēku konkurencē atnesa trešo vietu.

Šogad bija pieteiktas 14 jaunbūves. Nominācijā "Inženierbūve" konkurēja 12 projekti, savukārt nominācijā "Rekonstrukcija" - deviņi, bet pa trim projektiem bija "Restaurācijas" un "Elektromontāžas darbi".

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu