Kastēns: Rasisms Latvijā nav bīstamā līmenī (41)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rasisms un neiecietīga attieksme pret citas ādas krāsas un citas nācijas Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem nav bīstamā līmenī. Tā paziņojis integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns.

Jautājums kļuvis aktuāls, jo vakar LNT ziņām afrikāņu izcelsmes cilvēki sacīja, ka neiecietīgā attieksme šobrīd ir liela problēma Latvijas skolās. Aprīlī piekauti divi bērni - 13 un 14 gadus vecas meitenes. Par to gan nav ziņots policijai. Integrācijas lietu ministrija rīkosies tikai tad, ja rasisma statistika palielināsies.

Oskars Kastēns, integrācijas lietu ministrs (LPP/LC): "Nav neviena pētījuma, kurš uzskaitītu nelabvēlīgus skatienus, bet mēs vadāmies pārsvarā no oficiālās statistikas, un tā liecina, ka Latvijā rasistiski motivēti uzbrukumi nav tik ļoti aktuāli."

Neiecietīgākā grupa ir radikālie jaunieši, piemēram, skinhedi. Taču Latvijā šo grupu nav tik daudz, nav tik ietekmīgas, lai viņi radītu nopietnas bažas. Protams, ir, bet ar to strādā Drošības policija.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu