Latvijā sāk iPhone tirdzniecību (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Latvijā sākta iPhone pārdošana. Kompānijas Apple ražotais telefons, pateicoties jaunāko informācijas tehnoloģiju izmantošanai un veiksmīgai reklāmas kampaņai, jau kļuvis par kulta priekšmetu. Tomēr iPhone pārdošana mūsu valstī sākusies bez lielas ažiotāžas.

Daudzviet pasaulē gaidot iPhone pārdošanu, tā kārotāji bija gatavi stundām ilgi stāvēt rindā. Vēl pirms veikala atvēršanas arī Rīgā veidojās rindas, taču tās nav lielas.

Latvijā iPhone pārdošana sākusies bez lielas ažiotāžas. Tomēr šajā Rīgas centra veikalā ir pulcējušies pārdesmit cilvēku, kas pirmie vēlas iegūt kāroto telefonu.

Aptuveni tāds pats cilvēku skaits šorīt bija arī citos Rīgas veikalos. Mārtiņš Ločs ir viens no pirmajiem, kas nopircis iPhone.

Mārtiņš Ločs, projektu vadītājs: "Tas jau ir ieguvis visas pasaules popularitāti, un cilvēkiem taču ir vajadzīgs lietas, kas visiem patīk, viņam šķiet, ka arī to vajag. Tas ir stila elements."

iPhone jaunāko versiju Rietumvalstīs sāka pārdot vasarā. Savukārt Latvijā un Lietuvā tā tirdzniecību uzsākta mēnesi vēlāk nekā Igaunijā. Telefona izplatītājs LMT skaidro - kavēšanās radusies piegādātāja dēļ.

Juris Binde, LMT prezidents: "Tas ir tīri piegādātāju jautājums. Mēs tur neko nevarējām izdarīt. Vienkārši Apple piegādāja Latvijai un Lietuvai nedaudz vēlāk. Tas nav tāpēc, ka Latvija vai Lietuva būtu sliktākas. Vienkārši tāda bija piegādātāja rīcība."

Par godu šī telefona pārdošanas uzsākšanai, pats pirmais aparāts tika pārdots labdarības izsolē. Tā sākumcena bija 500 latu, un tika gandrīz trīskāršota. Iegūtos 1400 latus ir saņēmis Bērnu dzirdes centrs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu