Eiro vai euro - Latvijas likumdošanā joprojām divi valūtas oficiālie nosaukumi (88)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atkal kļūst aktuāls jautājums, kā nākotnē Latvijā sauks vienoto Eiropas valūtu - eiro vai euro. Valdība šodien iepazinās ar kārtējo Finanšu ministrijas sagatavoto ziņojumu par virzību uz eiro ieviešanu Latvijā.

Ziņojumā iekļauti paveiktie darbi periodā no pērnā gada 1.augusta līdz šā gada 31.janvārim, un sniegta informācija par turpmākajiem plānotajiem darbiem vienotās Eiropas valūtas ieviešanai Latvijā.

Starp būtiskākajiem jautājumiem ir vienotās valūtas rakstība Latvijā, likumdošanas aktu sakārtošanas metodika un Latvijas Nacionālā eiro ieviešanas plāna pārskatīšana.

Latvija ir saņēmusi Eiropas Centrālās bankas atkārtotu aizrādījumu, ka Latvijā likumdošanas ceļā ir iedibināti divi vienotās valūtas oficiālie nosaukumi - eiro un euro. Eiropas centrālā banka uzskata, ka tā ir nepilnība, kura būtu jānovērš un būtu jāsvītro minēto noteikumu punkts, kas noteic, ka ES vienotās valūtas vienības nosaukums latviešu valodā lietojams vīriešu dzimtes nelokāmajā formā - eiro.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu