200 000 eiro dēļ aiziet no dzīves (550)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvien vairāk kļūst gadījumu, kad cilvēki, nespējot samaksāt kredītus, izdara pašnāvību. Latvijas Kredītņēmēju apvienības valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko portālam TVNET pastāstīja par kādu gadījumu, kad kāds 30 gadus vecs vīrietis labprātīgi aizgājis no dzīves, jo nav varējis samierināties ar smago parādu jūgu.

„Ja jūs uzmanīgāk papētītu pašnāvību statistiku, tad pamanītu dīvainu tendenci – šobrīd bieži vien tie ir vīrieši ekonomiski aktīvajā vecumā,” norādīja Gorenko.

Jaunais vīrietis savā pirmsnāves vēstulē norādījis, ka pašnāvību izdara saistībā ar lielo kredītu nastu. Viņš esot apjautis, ka milzīgā parādu jūga – ap 200 000 eiro - dēļ viņa situācija ir bezcerīga - viņš atrodoties pašā "bedres dibenā". Tādēļ vīrietis pārgriezis sev vēnas. Vīrietis bija precējies, bet bez bērniem.

Kredītņēmēju apvienības vadītājs piekrita par šo gadījumu pastāstīt, lai, iespējams, pasargātu citus cilvēkus no šādas rīcības. „Mēs arī aicinām ģimenes, kurām ir bijis jāpiedzīvo šādas traģēdijas, vērsties apvienībā, jo mūsu juristi ir gatavi sākt  krimināllietu par novešanu līdz pašnāvībai. Iespējams, tādā veidā mēs varēsim izglābt citus kredītņēmējus,” uzsvēra Gorenko.

Parādu dēļ ne viens vien aiziet no dzīves

Šis traģiskais gadījums noticis pagājušajā rudenī, taču Kredītņēmēju apvienībā dzirdēti stāsti par vairākām citām līdzīgām situācijām, kad cilvēki neredz citus risinājumus bez pašnāvības. Piemēram, pagājušajā pavasarī kāds ģimenes tēvs uzņēmējdarbības parādu dēļ aizgāja uz mežu un pakārās.

Komentāri (550)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu