VID nodaļas arī citviet Rīgā "gāž apkārt" (111)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Cilvēki vēl pēdējās dienās steidz iesniegt deklarācijas par pagājušo gadu. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klientu apkalpošanas nodaļā Brīvības gatvē pie VEF tilta šorīt bija tik daudz deklarāciju iesniedzēju, ka daļai pat nācās stāvēt rindā ārpusē.

Pievienots VID komentārs par deklarāciju iesniegšanas termiņiem

Portāls TVNET novēroja, ka šorīt minētā nodaļa bija neredzēti pilna ar cilvēkiem. Turklāt daudz deklarāciju iesniedzēju vēl stāvēja rindā ārpusē. 

Lai gan šī VID klientu apkalpošanas vieta darbu sāk jau pulksten astoņos, vēl pēc pulksten deviņiem pie VID ēkas pulcējās ļoti daudz cilvēku. Viņiem rokās bija dažādas dokumentu mapītes.

Bet ap pulksten desmitiem deklarāciju iesniedzēju bija mazāk un ārpus nodaļas neviens vairs nestāvēja. Vēl pēc stundas - ap pulksten 11 rindas šajā VID nodaļā jau bija rimušās un nodaļā darbs ritēja ierastajā ritmā. Rindā bijis jāstāv vien dažas minūtes, portālam TVNET pastāstīja kāds VID apmeklētājs.

Rindas aug viļņveidīgi

Savukārt portāla TVNET lasītāja Rasa Saliņa pavēstīja, ka milzīgas rindas šodien izveidojušas arī pie VID Kurzemes un Zemgales nodaļas Mazā nometņu ielā.

Tur deklarāciju iesniedzēju ir tik daudz, ka pie VID ēkas izveidojusies gara rinda.

"Te ir pilns ar mašīnām! Tik daudz cilvēku šeit sen nav redzēts," viņa raksturoja esošo situācija. Saliņa rindā gaida jau stundu, kuras laikā apkalpoti tikai astoņi cilvēki. "Neiet viņiem raiti, neiet!" viņa teica.

Ap pulksten vieniem Saliņai priekšā bija vēl aptuveni 30 cilvēku, viņa lēsa, ka rindā pie VID ēkas nāksies pavadīt vēl pāris trīs stundas. Turklāt šī VID nodaļa šodien strādājot tikai līdz pulksten 17. Viņa teica:

"Cilvēki vēl tikai nāk un nāk klāt."

Savukārt ap pulksten diviem Saliņa jau bija rindu izstāvējusi: "Daudz cilvēku laikam bija paņēmuši numuriņus, bet, nevarēdami sagaidīt savu kārtu, devušies prom. Tieši patlaban te ir ievērojamo mazāk cilvēku."

Nevar iespraukties pat pēc numuriņa

Viņa, atsaucoties uz savas paziņas pieredzi, stāstīja, ka pirmdien šajā VID nodaļā bijis tik daudz cilvēku, ka nav bijis iespējams pat iespraukties iekšā ēkā, lai paņemtu rindas numuriņu. Šodienas lielās cilvēku masas, salīdzinot ar pirmdienas ļaužu pieplūdumu, esot ziediņi. 

Nav skaidrs par soda naudām

Turklāt daļai cilvēku neesot skaidrs, vai pēdējā deklarāciju iesniegšanas diena ir šodien vai rītdien. Baidoties no iespējamajiem lielajiem sodiem daļa cilvēku deklarācijas steidz iesniegt šodien, kaut arī VID pa telefonu esot solījis tās pieņemt arī rītdien.

Pēc Saliņas teiktā, VID esot apgalvojis, ka bez sodiem deklarācijas no cilvēkiem pieņems ne tikai rītdien, bet arī vēl pēc Lieldienu svētkiem nākamajā nedēļā. "Ja daudz cilvēku to zinātu, viņi masveidā tā neskrietu," viņa atzina. Sievietes grāmatvedei bijusi pieredze, ka VID solījis soda naudu par laikus neiesniegtu deklarāciju neaprēķināt, tomēr pēc tam dažiem tomēr to noteicis.

Deklarācijas bez sodiem varēs iesniegt arī rīt

Savukārt VID Komunikācijas daļā portālam TVNET apstiprināja, ka deklarācijas bez soda naudām varēs iesniegt arī rīt. Tāpat, ja rīt deklarācija nosūtīta pa pastu, VID par to uzskatīs par laikā saņemtu.

Taču VID komunikāciju pārstāve neapstiprināja iesniedzēju atstāstīto, ka deklarācijas bez soda naudām varēs iesniegt arī pēc svētkiem: "Deklarāciju iesniegšanas termiņš ir līdz 1.aprīlim ieskaitot. Ja ir kavēts, tad ir kavēts. Protams, VID jau uzreiz nemetīsies virsū par vienu vai divām kavētām dienām. ..Taču nevar arī visiem skaļi teikt, ka varat atslābt un iesniegt deklarācijas pēc svētkiem. Labāk tomēr nokārtot šīs lietas laikā".

Deklarācijas jādrukā pašiem

Tāpat cilvēkiem problēmas rada tas, ka šogad aizpildāmās deklarācijas vairs neizsniedz uz vietas VID nodaļā. Tās jau pašiem iesniedzējiem pirms tam esot jāizdrukā no VID mājas lapas vai arī jāiegādājas, portālam TVNET pastāstīja kāda lasītāja. Iepriekšējos gados VID deklarācijas devis arī uz vietas nodaļā.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka ceturtdien ir pēdējā diena, kad daļa cilvēku var iesniegt deklarācijas par pagājušo gadu. Daļu deklarāciju Ieņēmumu dienestam var nosūtīt elektroniski, bet daļa jānogādā pašiem.

Lai pieņemtu visus deklarēties gribētājus, ceturtdien vairākas VID klientu apkalpošanas nodaļas strādās pilnu dienu, nevis kā pirms svētkiem - īsāku.

Foto: TVNET
Komentāri (111)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu