Mācītāju algām drīz trūks naudas (106)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Naudas Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LEBL) garīdznieku atalgojumam pietiek līdz jūnijam, un pēc tam katrs mācītājs saņems tik, cik draudzes varēs atļauties samaksāt, šodien raksta laikraksts "Diena".

Paši mācītāji atzīst, ka dažās draudzēs šī summa varētu nesasniegt minimālo algu un būs jāatgriežas tieši pie tās prakses, kuru bija paredzēts izskaust, – ka viens mācītājs kalpo vismaz trīs četrās draudzēs. Baznīca izvērtēs, kuras draudzes var maksāt mācītājam un kuras ne. Lielās draudzes mazajām iešot palīgā.

Pirms diviem gadiem lielākā daļa luterāņu baznīcas mācītāju atbalstīja sadarbības plānu ar Misūri Sinodes baznīcu ASV, kas solīja atalgojuma fondam sagādāt Ls 30 miljonus. Plāns paredzēja LEBL Virsvaldes rokās koncentrēt 30% luterāņu draudžu īpašumu Latvijā, kurus pārdodot cerēja iegūt 20 miljonus latu, bet vēl 10 miljonus prognozēja no īres maksas. Pēc tam 80% no iegūtajiem līdzekļiem bija plānots nodot ASV Misūri Sinodes apsaimniekošanā, kas tos investētu finanšu tirgos, bet 20% noguldīt Latvijā. Nekustamā īpašuma apsīkuma dēļ gandrīz nevienu īpašumu pārdot neizdevās un cerību burbulis ir plīsis.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu