Šodien Latvijā sēru diena (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdiena, 12.aprīlis, izsludināta par sēru dienu visā Latvijas Republikas teritorijā, pieminot Polijas prezidenta Leha Kačiņska un Katiņas upuru piemiņas pasākuma delegācijas pārstāvju traģisko bojāeju aviokatastrofā, TVNET informēja Valsts kancelejā.

Savukārt Polijas prezidenta bēru dienā tiks izsludināts klusuma brīdis, sērojot kopā ar bojāgājušo piederīgajiem un Polijas tautu.

Par to šodien vienojušies Ministru kabineta locekļi. Oficiāls lēmums tiks pieņemts rīt ārkārtas Ministru kabineta sēdē plkst. 10:00.

Līdz ar to rīt, 12.aprīlī Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā – virs karoga pie kāta piestiprinot melnu lenti vai mastā uzvilkto Latvijas valsts karogu nolaižot pusmastā.

Sestdien nosēšanās laikā pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas lidmašīnas katastrofā gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un virkne Polijas augstāko amatpersonu. No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas.

Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Lidmašīna nolaišanos veikusi biezā miglā un dažus simtus metru pirms lidlauka aizskārusi kokus un ietriekusies zemē.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu