Polijas prezidenta bēru dienā Latvija ievēros klusuma brīdi (39)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Polijas prezidenta Leha Kačiņska bēru dienā visā Latvijas teritorijā plkst.12 izsludināts trīs minūšu ilgs klusuma brīdis. Tā šodien ārkārtas sēdē nolēma Ministru kabinets (MK), portālu TVNET informēja MK preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Pieminot 10. aprīlī  aviokatastrofā bojā gājušo Polijas prezidentu un viņu pavadošo delegāciju, Latvijā minētajā dienā tiks iedarbinātas arī trauksmes sirēnas.

Transportlīdzekļa vadītāji un sabiedriskā autotransporta vadītāji tiek aicināti iespēju robežās apstāties un ievērot triju minūšu klusuma brīdi no 12:00 līdz 12:03.

 Pagaidām Polijas prezidenta bēru datums nav zināms.

Tāpat valdība pieņēma oficiālu lēmumu, ka šodien visā Latvijā izsludināta sēru diena un Latvijas valsts karogs lietojams sēru noformējumā.

Šodien valdības ārkārtas sēde tika sākta ar klusuma brīdi, tādējādi pieminot aviokatastrofā bojā gājušo Polijas prezidentu Lehu Kačiņski un viņa delegāciju.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) aicināja savus kolēģus doties uz Polijas vēstniecību Rīgā, lai parakstītos līdzjūtību grāmatā.

Jau ziņots, ka sestdien lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents, viņa dzīvesbiedre Marija, vairāki Polijas Seima un Senāta locekļi, garīdznieki un augstas militārpersonas.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Kā ziņots, Polijas iedzīvotāji no lidmašīnas avārijā traģiski bojāgājušā prezidenta Leha Kačiņska varēs atvadīties otrdien.

Savukārt šodien prezidenta biroja un premjerministra Donalda Tuska padomnieki lems par prezidenta bēru rīkošanu. Pagaidām nav zināms nedz iespējamais bēru datums, nedz vieta.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu