Ministrijās krīzē vairāk darbinieku nekā "treknajos" gados (78)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan oficiāli valstī noteikti strikti taupības pasākumi un amatpersonas izteikušās, ka josta jāsavelk visiem, tomēr atsevišķas ministrijas krīzes laikā darbinieku skaitu nav samazinājušas. Neo atklātie dati liecina, ka vairākas ministrijas algo vairāk darbinieku nekā treknajos gados.

Labklājības ministrijā pēdējo divu gadu laikā darbinieku skaits palielināts. Tas audzis no 169 darbiniekiem 2007.gada decembrī uz 201 strādājošo pagājušā gada novembrī.

Arī Bērnu un ģimenes lietu ministrijā darbinieku skaits pieaudzis. 2007.gada nogalē ministrijā strādāja 81 darbinieks, bet 2009.gada jūnijā - 92 darbinieki.

Turklāt ministrijas darbinieku vidējie ienākumi šajā laikā būtiski palielināti.

Tie kāpuši no 716 latiem līdz 1510 latiem.

Palielinātie darbinieku ienākumi jūnijā varētu būt saistīti ar kompensācijām, beidzot darba gaitas. Ministriju reorganizēja, un daļa tās funkciju uzticētas citām iestādēm.

Pēc Neo datiem, vairākās ministrijās darbinieku skaits šajā laikā mazināts minimāli. Tomēr lielākajā daļā ministriju darbinieku skaits pēdējo divu gadu laikā ir kļuvis mazāks.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu