Izdevīga lēmuma "izbīdīšana" maksā Ls 60 000 (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmēji atzīst, ka joprojām ir populāri izmantot politisko partiju ietekmi, ar kuru izdevīgus lēmumus var "dabūt cauri" nosacīti ātri. Taču tas maksā. Takse par būtisku izmaiņu veikšanu nodokļu politikā esot 60 tūkstoši latu, šodien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

"Par to, ka politiķiem maksā, mēs visi zinām. Zinām arī tos, kuri tur partiju melnās kases. Jā, šādā veidā lēmumu pieņemšana notiek ātri. Bet negodīgi. Ja mēs to akceptējam, mēs nogalinām profesionālismu. Mēs nogalinām valsti," saka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītāja Žaneta Jaunzeme-Grende.

Viņas mērķis ir visiem spēkiem censties valstī ieviest demokrātiskas pārvaldības metodes, kad valdība lēmumus pieņem, balstoties uz ES un demokrātisko pasaules valstu praksi. Tas ir – vienojoties ar sabiedrību, kuru pārstāv darba devēji, darba ņēmēji, pašvaldības un pilsoniskās sabiedrības organizācijas.

"Demokrātiskā sabiedrībā straujus lēmumus pieņemt nav tik vienkārši, jo tie ir jāsaskaņo ar visām iesaistītajām pusēm," paudusi Jaunzeme-Grende. Tieši garais saskaņošanas process, kas nodrošina vairākuma interešu ievērošanu, ir iemesls, kādēļ ES iestādēs lēmumu pieņemšana norit tik lēni. To, ka uzņēmējiem izdodas, kaut lēnām, tomēr panākt savu interešu īstenošanu, LTRK vadītāja apstiprina ar faktu – no 46 pērn LTRK Uzņēmēju plānā iekļautajiem punktiem esot īstenoti 22. Un darbs turpinās, jo LTRK ir gatavs jauns plāns, ko nākamnedēļ publiskos.

"Ne velti valdībai tiek pārmests gausums. Jo lēmumu saskaņošanas process, ja tas notiek godīgi, notiek lēnām. Bet rezultāts ir priekš visiem," skaidrojusi Jaunzeme-Grende.

"Resnie runči, kuri strādā pēc "skaldi un valdi" metodes un uzskata, ka ar demokrātiskām metodēm neko panākt nevar, ir nobijušies.

Ja zūd vara partijām, kurām viņi ir maksājuši, viņiem zudīs iespējas tikt pie izdevīgiem pasūtījumiem. Viņiem vairs nebūs iespējas panākt sev izdevīgu likumu un lēmumu pieņemšanu," tik skarbs vērtējums par dažiem jaundibinātās uzņēmēju un politiķu biedrības "Par labu Latviju" biedriem ir Jaunzemei-Grendei.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu