Lidojumi no Rīgas nenotiks līdz pat sestdienas rītam (236)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īslandes vulkāna izvirduma pelnu dēļ lidojumi no Rīgas lidostas nenotiks līdz pat sestdienas rītam pulksten 9. Turklāt Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks portālam TVNET prognozēja, ka Latvijas gaisa telpa, visticamāk, būs slēgta arī brīvdienās. Rīgas lidostā lidojumus patlaban gaida simtiem cilvēku.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziņa mainīta atbilstoši jaunākajai informācijai

Čerņonoks uzsvēra - patlaban ir skaidrs, ka līdz pat sestdienas rīta pulksten 9 lidojumi uz  Rīgas lidostu un no tās nenotiks. "Kas notiks pēc tam - redzēsim," viņš teica. Visticamāk, arī brīvdienās varētu saglabāties gaisa satiksmes ierobežojumi.

Lēmums pagarināt lidojumu ierobežojumus noteikts, saņemot sinoptiķu prognozes. Tās aviācijas speciālisti saņem regulāri un atbilstoši tām arī strādā.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka iepriekš Īslandes vulkāna izvirduma pelnu dēļ Latvijas gaisa telpas slēgšana bija prognozēta līdz pat pulksten 18.

"Ryanair" nelidos vismaz līdz pirmdienai

Īrijas lēto reisu aviokompānija "Ryanair" Īslandes vulkāna pelnu mākoņa dēļ līdz pirmdienai atcēlusi visus avioreisus Eiropas ziemeļos un Baltijas valstīs.

"Ryanair" līdz pirmdienas plkst.12 pēc Griničas laika (plkst.15 pēc Latvijas laika) neveiks reisus uz un no Lielbritānijas, Īrijas, Dānijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Beļģijas, Nīderlandes, Francijas ziemeļiem, Vācijas ziemeļiem, Polijas un Baltijas valstīm.

"Mēs ceram, ka visu "Ryanair" reisu atcelšana šajās skartajās valstīs var sniegt pasažieriem skaidru vēsti, lai viņi varētu prasīt naudas atmaksu vai reģistrēties citiem "Ryanair" reisiem nākamajā nedēļā," sacīja aviokompānijas vadītājs Maikls O'Līrijs. "Mēs nevaram pieļaut risku mūsu lidaparātu drošībai."

Šis lēmums neattiecas uz lidojumam Eiropas vidienē un dienvidos, kuri notiks, kā ierasts.

Lielāks pieprasījums pēc autobusiem un kuģiem

Līdz ar atceltajiem lidojumiem no Rīgas būtiski palielinājies pieprasījums pēc vietām starptautiskajos autobusos un kuģos.

"LUX Express" biļešu kasēs gan Rīgā, gan Viļņā ir milzīgs pieprasījums pēc autobusu biļetēm. Tā kā daudzviet Eiropā  Islandes vulkāna izvirduma dēļ ir apgrūtināta gaisa satiksme, visi uzņēmuma izejošie reisi ir izpārdoti, arī biļetes uz nākamajiem reisiem strauji tiek izpirktas gan biļešu tirdzniecības vietās, gan internetā, portālu TVNET informēja kompānijā.

Neapdraudot "Metallica" koncertu

Īslandes vulkāna izvirduma pelni, kas apturējuši aviosatiksmi daudzviet Eiropā, neapdraud rīt iecerēto smagā metāla grupas "Metallica" koncertu "Arēnā Rīga", aģentūrai LETA apgalvoja koncertaģentūras "FBI" sabiedrisko attiecību koordinators Kristaps Kārkliņš.

Piesakās pie apdrošinātājiem 

"Swedbank apdrošināšana" jau saņēmusi pirmos atlīdzības pieteikumus, kā arī daudz jautājumu par lidojumu aizkavēšanos vai pārcelšanu no klientiem, kas atrodas gan Latvijā, gan gaida lidojumu atjaunošanu dažādās citās valstīs – no Igaunijas līdz pat Itālijai un Izraēlai, portālu TVNET informēja bankā.

Parasti vulkāna izvirdumu neuzskata par vienu no atlīdzināmajiem zaudējumu iemesliem, tomēr apdrošinātājs visiem klientiem, kuri iegādājušies apdrošināšanu pret ceļojuma pārtraukšanas risku (kas iekļauj transportlīdzekļu nokavēšanu un izlidošanas aizkavēšanos) un pieteiks savus gadījumus vulkāna pelnu dēļ pārceltajiem un atceltajiem ceļojumiem, izmaksās atlīdzību. 

Atcelts simtiem lidojumu

Portāls TVNET jau vēstīja, ka vakar Eiropas debesis pārņēma pelnu mākonis, kura dēļ slēgtas vairākas starptautiskās gaisa telpas un atcelti simtiem lidojumu. Īslandes vulkāna izvirduma dēļ gaisa satiksme Eiropā varētu būt traucēta divas dienas, vakar paziņoja starptautiskā gaisa navigācijas kompānija "Eurocontrol".

Komentāri (236)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu