Bezdarbnieku pabalstiem naudas pietiek, varētu pietrūkt citiem pabalstiem (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bezdarbnieku pabalstiem naudas pietiks arī turpmāk, savukārt citiem pabalstiem tās, visticamāk, pietrūks, piektdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" atzina Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras preses sekretāre Edīte Olupe.

"Ja mēs runājam par bezdarbnieku pabalstiem, tad naudas mums noteikti pietiks," uzsvēra Olupe.

Vienlaikus viņa atzina, ka situācija ir sliktāka ar citiem pabalstiem, piemēram, slimnieku pabalstu, ar ko problēmas varētu būt jau šā gada trešajā ceturksnī.

"Tur tā tendence ir tāda, ka cilvēki slimo aizvien vairāk, jo mediķu pakalpojumi ir dārgi, ar naudu cilvēkiem ir problēmas, apdrošināšanas polises daudziem vairs nav, cilvēki laikus nevēršas pie ārsta un slimo daudz, un pabalstos mēs maksājam diezgan lielas summas," atzina VSAA pārstāve.

Gada pirmajā ceturksnī iztērēti aptuveni 43% no visam gadam atvēlētā finansējuma, kas gan neesot negaidīti, jo arī slimībām ir "sezonāls raksturs" un vasaras mēnešos tās ir mazāk raksturīgas. Tomēr līdzekļu trūkums varētu būt jūtams jau gada trešajā ceturksnī, par ko tiekot arī laikus domāts un jau sagatavots ziņojums par situāciju.

Tāpat neliels iztrūkums plānots arī saistībā ar apdrošināšanu darbā un arodslimībām jeb tā dēvētajā darba negadījumu budžetā, taču tur problēma nav tik liela un to varētu novērst, pārdalot budžetu citās pozīcijās.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu