Latvijas gaisa telpu slēgs līdz pirmdienas pulksten deviņiem no rīta (194)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas gaisa telpu plānots slēgt līdz pirmdienas, 19.aprīļa, pulksten 9, informēja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks. Savukārt Lidsabiedrība "Ryanair" Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ līdz trešdienai atcēlusi visus reisus Eiropā, tostarp Baltijas valstīs.

Atbilstoši jaunākajai informācijai papidināta 4.rindkopa un pievienota 5.rindkopa

"Situācija saglabājas stabili slikta," atzina Čerņonoks un skaidroja, ka aizvadīto dienu laikā praktiski nekas nav mainījies. Viņš norādīja, ka apsvērta doma gaisa telpu virs Latvijas slēgt līdz pat otrdienai, tomēr pagaidām tā tiks slēgta līdz pirmdienas pulksten 9.

Komentējot atsevišķu ārvalstu aviokompāniju ziņas par izmēģinājuma lidojumiem, Čerņonoks norādīja, ka Latvijā pagaidām tādi netiek veikti un nav arī plānoti, tomēr pieļāva, ka pirmdien kādas iniciatīvas varētu rasties.

Arī Latvijas aviokompānijas "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags sacīja, ka pagaidām nekādu lēmumu par testa lidojumiem nav bijuši. "Turpinām novērtēt situāciju," viņš apliecināja.

Pagaidām "airBaltic" lidojumi oficiāli atcelti līdz svētdienas pulksten 21.00.

Savukārt lidsabiedrība "Ryanair" Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ līdz trešdienai atcēlusi reisus Eiropā, tostarp Baltijas valstīs, teikts svētdien izplatītajā kompānijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ avioreisi no 15.aprīļa ir atcelti arī daudzās citās Eiropas valstīs. Nenotiek arī daudzi starpkontinentālie lidojumi.

Vulkāna izvirdums Īslandē, kas izkausēja daļu Eijafjallajekulla ledāja valsts dienvidos, izraisot plašus plūdus, sākās trešdien. Plūdi ceturtdien mitējās, bet vulkāns turpināja izmest pelnus.

Komentāri (194)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu