VM amapersona lūdz piedošanu par rasistisko piezīmi (81)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Juris Bundulis nosūtījis vēstuli Lielbritānijas uzņēmējam Kelelči Kenedijam Okorī, atkārtoti atvainojoties par martā Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas sanāksmē izteikto, pēc Okorī domām, rasistisko piezīmi.

Kā  informēja VM, ir noticis pārpratums, par kuru Bundulis atvainojies sēdes laikā, bet tagad arī rakstiski.

Vēstulē Bundulis pauž nožēlu, ka sanāksmes laikā lietotais idiomātiskais izteikums, par kuru nekavējoties sekojusi atvainošanās Lielbritānijas uzņēmējam, ir aizskāris un sāpinājis uzņēmēju. Vienlaicīgi tiek norādīts, ka jebkura diskriminācija vai apvainojumi demokrātiskā sabiedrībā ir absolūti nepieņemami.

Jau ziņots, ka Okorī izplatījis paziņojumu presei, kurā vaino rasismā Bunduli.

Kā apgalvo uzņēmējs, Veselības ministrijas sanāksmē par likumdošanas regulējumiem elektroniskajām cigaretēm

Bundulis esot izteicis, viņaprāt, ļoti rasistisku piezīmi: "Tu neesi džungļos!"

"Es ļoti skaidri saprotu, ka šāda rasistiska piezīme ir nepieņemama no jebkura cilvēka, bet man nekad neienāktu prātā, ka tādu var izteikt cilvēks šādā amatā. Viņš uzreiz atvainojās, taču es nevarēju to pieņemt," paziņojumā raksta Okorī.

Sūdzas vēstniecībā

Uzņēmējs sūdzējies Lielbritānijas vēstniecībā, kas esot tālāk iesniegusi oficiālu sūdzību Latvijas varas iestādēm. Tomēr atbildē Lielbritānijas vēstniecībai norādīts, ka vārdi "jūs neesat džungļos" ir ikdienas teiciens Latvijā un neko nenozīmē. "Šis man šķiet apvainojums manai inteliģencei un Latvijas jaukajiem cilvēkiem," saka Okorī.

Savā paziņojumā Okorī norāda, ka Bundulim esot publiski jāatvainojas un viņš nevar būt elektronisko cigarešu likuma ieviešanas komitejas vadītājs vai loceklis.

"Man nav ticības, ka šis cilvēks spēs pieņemt saprātīgu un taisnīgu lēmumu. Viņš ir pierādījis, ka ir pilns ar aizspriedumiem, pat pirms šā incidenta. Viņš un viņa komanda rīkojās tā, ka to var interpretēt tendenciozi. Vēlams, ka visa komiteja tiek atsaukta un ieceļ jaunus dalībniekus, jo ir pamatoti uzskatīt, ka pārējie komitejas locekļi, iespējams, strādās iepriekšējā veidā. Redzot komiteju darbībā, ir aizdomas, ka tās programma dod labumu Latvijas tabakas kompānijām, nevis nodrošina izvēli latviešu tautai," apgalvo uzņēmējs.

Okorī ir SIA "Futur Lab" valdes loceklis, īpašnieks "Choose Life" un "Plan B" zīmola elektroniskajām cigaretēm.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu