"Rīgas satiksmes" kontrolieris cīņai ar bezbiļetniekiem izmantojis šaujamieroci (372)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pagājušās nedēļas nogalē Gogoļa ielā kāds "Rīgas satiksmes" kontrolieris cīņā pret bezbiļetniekiem lietojis šaujamieroci, no tā izšaujot gaisā. Par to uzņēmuma vadība kontrolieri vakar atbrīvojusi no darba.

"Rīgas satiksmes" vadības un tās kontroliera Roberta Akermaņa viedokļi par notikušo būtiski atšķiras.

Akermanis stāstīja, ka sestdien, 24.aprīlī, ap plkst.22 Gogoļa ielā pie bijušās sinagogas viņam darba laikā izcēlies konflikts ar bezbiļetniekiem, kuri uzbrukuši ar akmeņiem. "Lai glābtu savu dzīvību, lietoju savu kaujas ieroci un izšāvu gaisā," stāstīja kontrolieris, piebilstot, ka agrāk esot strādājis kādās "struktūrās", tādēļ viņam arī bijis ierocis.

"Te nu esam tik tālu nonākuši - lai aizsargātos, kontrolierim jālieto šaujamierocis," sērīgi sacīja Akermanis, piebilstot, ka konflikts esot varējis beigties vēl bēdīgāk. "Kontroliera darbs ir ļoti nepateicīgs, ir maza alga, nav veselības un dzīvības apdrošināšanas," sūrojās kontrolieris.

Pēc Akermaņa teiktā, policija uz atgadījuma vietu neesot izsaukta. Vēlāk gan kontrolieris policistiem neoficiāli lūdzis apbraukāt rajonu, bet neviens no bezbiļetniekiem neesot atrasts.

Kontrolieris norādīja, ka uzņēmuma vadībai uz viņu esot "zobs" jau kopš tās reizes, kad viņš neaicināts ieradies Rīgas domē uz preses konferenci.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis norādīja, ka uzņēmuma rīcībā esošā informācija liecinot, ka kontrolieris esot pats ar savu neadekvāto uzvedību izprovocējis bezbiļetnieku uzbrukumu. Turklāt šaujamieroča lietošana jebkādā gadījumā esot nepieļaujama, tādēļ uzņēmuma valde vakar nolēmusi Akermani atbrīvot no darba.

Tāpat "Rīgas satiksme" plāno šodien vērsties Valsts policijā, lūdzot izmeklēt sestdien notikušo incidentu.

Kā ziņots, aprīļa sākumā kontrolieru un bezbiļetnieka konflikta dēļ sasauktajā preses konferencē Rīgas domē uz tikšanos ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem pats uz savu roku bija ieradies arī "Rīgas satiksmes" kontrolieris Akermanis, kurš pauda savu sāpi par grūto kontrolieru ikdienu un daudzajiem apmelojumiem.

Augumā raženais puisis žurnālistiem stāstīja, ka attieksme pret kontrolieriem no pasažieru puses esot ļoti ļauna, turklāt bieži tiekot apdraudēta kontrolieru veselība, pat dzīvība.

Akermanis uzsvēra, ka pasažieri jūtoties nesodīti, un aicināja paaugstināt sodu iekasēšanas efektivitāti.

Komentāri (372)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu