"Rīgas satiksmē" no amata atstādināti divi darbinieki (117)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Nedēļas nogalē notikušās traģiskās avārijas dēļ "Rīgas satiksmē" no amata atstādināti divi darbinieki - 6.autobusu parka priekšnieks un pārvadājumu daļas vadītāja vietnieks, informēja Rīgas pašvaldībā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzdevis "Rīgas satiksmes" vadībai veikt iekšējo dienesta pārbaudi, ņemot vērā traģisko autoavāriju, kurā gāja bojā autobusa pasažieri, kā arī vairākus incidentus ar uzņēmuma kontroles dienesta darbiniekiem.

Ievērojot šo uzdevumu, uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināti 6.autobusu parka priekšnieks un pārvadājumu daļas vadītāja vietnieks.

Tāpat, ievērojot domes priekšsēdētāja uzdevumu pastiprināt autovadītāju kontroli, no 1.maija uzņēmumā tiks pastiprinātas pirmsreisu, kā arī ieviestas obligātās autovadītāju pēcreisu narkoloģiskās pārbaudes un papildu pārbaudes reisu laikā. Notiks arī kontrolieru papildu pāratestācija.

Savukārt kontrolieris, kurš bija iesaistīts incidentā ar pasažieriem un veica šāvienus gaisā, pēc dienesta izmeklēšanas ir atlaists no darba.

Ušakovs arī aicina Rīgas domes opozīcijas pārstāvjus neizmantot notikušo traģēdiju politiskos nolūkos.

"Problēmas "Rīgas satiksmes" darbā nav radušās vienas dienas laikā, tās ir izveidojušās visu iepriekšējo darba gadu laikā, kad par uzņēmuma darbu bija atbildīgi tieši tagadējās opozīcijas pārstāvji. Pašlaik mūsu uzdevums ir labot visas toreiz pieļautās kļūdas, uzlabot uzņēmuma darbu un nodrošināt pieejamu un drošu sabiedriskā transporta pakalpojumu," norāda domes priekšsēdētājs.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu