Veselības ministra amatam varētu virzīt Gavaru (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakantajam veselības ministra amatam varētu tikt virzīts "E.Gulbja laboratorijas" līdzīpašnieks Didzis Gavars. Gavaram, kurš nav nevienas partijas biedrs, jau esot bijusi saruna arī ar premjeru Valdi Dombrovski (JL).

Valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne uzsvēra, ka premjers jaunu veselības ministra amata kandidātu [Gavaru] vēl nav nominējis un kandidātu izvērtēšanas process turpinās. Tad, kad būšot skaidrs kandidāts, kuram ir visas koalīcijas atbalsts, viņa vārdu premjers publiskošot.

Patlaban Dombrovskis ir devies uz Vāciju un Latvijā atgriezīsies piektdienas vakarā.

Pats Gavars sacīja, ka pagaidām situāciju viņš nevēloties komentēt, jo nekas vēl neesot zināms. Viņš sacīja, ka būs gatavs runāt un runās tad, ja "lietas attīstīsies" un viņš veselības amata kandidātam tiks oficiāli izvirzīts.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Gavars ir dzimis 1966.gadā, un 1992.gadā beidzis Latvijas Medicīnas akadēmiju. 2001.gadā viņš ir kandidējis Jūrmalas domes vēlēšanās no Latvijas Zaļās partijas saraksta.

Gavars ir ticis minēts dažādu masu mediju veidotajos Latvijas miljonāru sarakstos.

Gavaram pieder 57,03% daļu SIA "E.Gulbja laboratorija", kurā viņš ir arī valdes loceklis. Viņš ir SIA "5M" valdes loceklis ar 20% kapitāldaļu šajā uzņēmumā, kā arī Gavaram pieder kapitāldaļas "E.Gulbja holdingā".

Gavars ir Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas biedrs.

Kā ziņots, mazākumā nonākušajai valdošajai koalīcijai jau ilgāku laiku neizdodas vienoties par veselības ministra amata kandidātu, kuram būtu iespējams nodrošināt Saeimas vairākuma atbalstu.

Pēdējā kandidāte šim amatam bija "Pilsoniskās savienības" (PS) Rīgas domniece Antra Sakne, taču viņas kandidatūrai koalīcijas partiju starpā nebija vienprātīga atbalsta, tāpēc PS paziņoja, ka vairs neuztur viņas kandidatūru, jo Saeimā nav vienota viedokļa par Sakni veselības ministra amatā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu