Latviešu galvenā īpašība ir skaudība un nenovīdība (845)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Snapshots"

Latviešu raksturīgākās īpašības ir skaudība un nenovīdība. Tā domā teju trešā daļa cilvēku. Portāla TVNET un "Snapshots" aptauja atklāja, ka ar latviešiem saistītās īpašības biežāk ir negatīvas nekā pozitīvas. Kādēļ tā?

Ari otrā aptaujā visvairāk pieminētā latviešu īpašība bija negatīva - tā bija vaimanāšana. To kā latviešu galveno iezīmi minējuši 16% cilvēku.

Aptaujā minētas arī citas latviešu negatīvās iezīmes: „Lielummānija - mums visu laiku vajag sevi apliecināt un ja nevaram būt vislabākie, tad vismaz justies vissliktākajiem...”

Tāpat latviešiem raksturīgs nesabiedriskums: „Katram nolīst savā stūrī," un „Atbildības uzvelšana citiem.”

Latviešiem grūtības sagādājot arī „neelastība, pārmaiņu nepieņemšana”.

Aptaujas rezultāti liek aizdomāties, kādēļ kā galvenās latviešu īpašības minētas tieši sliktās. Vai Latvijā dzīvojošie paši pret sevi ir ļoti kritiski? Varbūt latviešu uzvedībā patiešām dominē sliktās īpašības?

Tomēr latviešiem nav tikai sliktas īpašības.

Latviešiem piemīt spēja pielāgoties (11%), mierīgums un pacietība (10%) kā arī strādīgums (8%).

Pēc kāda aptaujātā atzītā, latviešiem vienlaikus piemīt gan strādīgums, gan skaudība: „Strādīgi (it sevišķi ārvalstīs) un ļoti skaudīgi.”

Foto: "Snapshots"

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika šajā nedēļā un tajā piedalījās gandrīz 900 cilvēku.



Komentāri (845)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu