Kuģīti ''Jelgava'' Akmens tilta balstos ietriec straume un vējš (62)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuģītis ''Jelgava'' šodien Akmens tiltā Daugavā ietriecās spēcīgās straumes un vēja dēļ, kapteinis alkoholiskos dzērienus nebija lietojis. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, cietušo nav.

Papildināts ar jaunāko informāciju

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena aģentūru LETA informēja, ka viens no iemesliem, kāpēc kuģis ietriecās Akmens tiltā, ir stiprais vējš, savukārt kuģa īpašnieces SIA ''Viola&Co'' valdes priekšsēdētājs Iļja Ļitviņenko norāda, ka kuģi negaidīti sanesa spēcīga straume un dzinēji netika ar to galā. Ļitviņenko uzsvēra, ka šī nav kapteiņa vaina, jo ''tādas lietas paredzēt nevar''.

Kuģītis avārijā esot maz cietis, tam tikai noberzta krāsa.

Dienu iepriekš, 30.aprīlī, minēto kuģīti "Jelgava" izmantoja Valsts prezidents Valdis Zatlers, lai piedalītos Lielās talkas noslēguma pasākumā Mīlestības saliņā pie Buļļupes ietekas Daugavā.

SIA "Upes kuģis" īpašnieks Gundars Ūdris, kuram pieder upju kuģi "Misisipi" un "Liepāja", aģentūrai LETA skaidroja, ka kuģis ''Jelgava" pieder SIA ''Viola&Co'' un negadījums noticis tāpēc, ka kuģa ''Jelgava" kapteinis, kas līdz šim ir strādājis tikai jūrā, rīkojies bezatbildīgi un nav rēķinājies ar stipro vēju. Viņaprāt, SIA ''Viola&Co'' īpašnieks Iļja Ļitviņenko daudzu gadu garumā strādā tikai, dzenoties pēc peļņas.

Uz kuģīša bijuši 20 pasažieri, kuri tikuši cauri tikai ar izbīli.

''Šodien,1.maijā, sākas upju kuģošanas sezona. Šis gadījums, kas noticis jau pašā sezonas sākumā, negatīvi ietekmēs arī manu biznesu," uzsvēra Ūdris.

Jau rakstīts, ka pērn augustā Akmens tilta balstā ieskrēja pasažieru kuģītis ''Vecrīga", kura kapteinis bija stiprā alkohola reibumā – kapteiņa organismā bija konstatētas 2,5 promiles alkohola.

Ja biji negadījuma aculiecinieks, atsūti foto uz TVNET!

bildes@tvnet.lv

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu