Zemās grīdas tramvaji pasažierus varētu uzņemt jūnija sākumā (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zemās grīdas tramvaji pirmos pasažierus varētu uzņemt jūnija sākumā, pastāstīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Rīgā pirmais zemās grīdas tramvajs tika piegādāts marta beigās, bet pasažierus pagaidām neuzņem, jo tiek testēts.

Zaķis norādīja, ka visi testi notiekot pēc plāna un nekādu nobīžu no paredzēto darbu grafika neesot. Tramvajs ir devies vairākos izmēģinājuma braucienos gan naktī, gan dienas laikā, izraisot lielu interesi garāmgājējos.

"Plānots, ka

pirmie braucieni ar pasažieriem varētu notikt jūnija sākumā,"

sacīja "Rīgas satiksmes" pārstāvis.

Pirmie jaunie tramvaji pārvadās pasažierus 6.tramvaja maršrutā Radio iela-Jugla. Tie aizstās savu laiku nokalpojušos un jau vienreiz renovētos tramvajus.

Jaunais tramvajs vienlaicīgi var pārvadāt 300 cilvēkus.

Tādējādi 20 jauno tramvaju ietilpība ir lielāka nekā 40 esošajiem tramvaja vagoniem. Tramvajs ir 31,6 metrus garš un 2,5 metrus plats. Durvju ailes platums ir 1,3 metri.

Jaunajiem tramvajiem, tāpat kā jaunajiem Rīgas autobusiem un trolejbusiem, ir zema grīda, tādēļ tie būs daudz ērtāki un pieejamāki pasažieriem ar bērnu ratiņiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Jau ziņots, ka zemās grīdas tramvaju projektu Rīgā bija paredzēts realizēt līdz 2032.gadam septiņos posmos. Sākotnēji bija plānots, ka projekta realizācijai būs nepieciešami aptuveni 500 miljoni latu, bet vairāki speciālisti norādīja, ka izmaksas varētu būt daudz lielākas.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu