Opozīcija prasa Mūrnieces demisiju; premjers ministres atkāpšanos neprasīs (277)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saistībā ar kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvoklī un Neo jeb Ilmāra Poikāna aizturēšanu trīs Saeimas opozīcijas partijas - Tautas partija (TP), "Saskaņas centrs" un LPP/LC - ir iesniegušas Saeimā lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL). Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) kategoriski noraida ministres demisijas pieprasījuma mēģinājumus, saucot to par kārtējo TP provokāciju.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Tautas partijas (TP) Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns  šorīt  LNT raidījumā "900 sekundes" tiesībsargājošajām iestādēm šajā lietā pārmeta nesamērīgu rīcību, kas arī būtu galvenais pamats Mūrnieces demisijas pieprasīšanai.

Partijas rosina šo jautājumu skatīt parastā kārtībā, kas varētu būt jau nākamo ceturtdien, 20.maijā.

Komentējot šādu soli, Mūrniece izteicās, ka TP, aizejot no valdības, nevarot izcelties ar darbiem, tādēļ izceļoties ar populismu. "Manai demisijai nav pamata, policija ir rīkojusies likuma ietvaros. Es stingri iestājos par preses brīvību," sacīja ministre.

Savukārt premjers TVNET atzina, ka "šis ir kārtējais Tautas partijas mēģinājums vērsties ne tikai pret konkrēto ministru, bet pret valdību kopumā, cenšoties panākt tās gāšanu jebkādiem līdzekļiem", vienlaikus aicinot visus Saeimā pārstāvētos politiskos spēkus šādas iniciatīvas neatbalstīt.

Dombrovskis ir pārliecināts, ka iekšlietu ministre konkrētās krimināllietas izmeklēšanas un procesuālo darbību veikšanas sakarā nepieļaus nekādu politisku iejaukšanos un nodrošinās tikai likumā balstītu profesionālu iekšlietu sistēmas darbinieku rīcību, ko Mūrniece publiski apliecināja jau vakar.

"Kopš valdības darba sākuma Linda Mūrniece sevi pierādījusi kā spēcīgu, profesionālu ministri, smagā finanšu situācijā veicot reformas ne tikai iekšlietu ministrijas sistēmā, bet arī pēdējo mēnešu laikā vadot veselības ministrijas darbu un drosmīgi risinot tos jautājumus, kurus Tautas partijas ministri nav pat mēģinājuši virzīt vairāku gadu garumā," atzīst valdības vadītājs.

Jau ziņots, ka persona, kuru policija uzskata par Neo, ir aizturēta 11.maijā ap plkst. 22 savā darbavietā. Aizturētais ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētnieks Ilmārs Poikāns.

Kratīšana žurnālistes Naglas dzīvesvietā veikta aptuveni vienlaikus ar Neo aizturēšanu. Patlaban Naglai šajā lietā ir piemērots liecinieces statuss.

Kratīšanas veiktas ar prokurora akceptu. Policija neatklāj, kādēļ kratīšana ir veikta Naglas dzīvoklī, nevis viņas darbavietā, tomēr galvenais mērķis esot bijis iegūt datu nesējus.

Kā ziņots, par nereģistrētās organizācijas "Ceturtās atmodas tautas armija" (4ATA) aktivitātēm publiski kļuva zināms 14.februārī, kad Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" paziņoja, ka no Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas noplūduši 7,4 miljoni dokumentu.

Kopš tā laika 4ATA publiskojusi informāciju par atalgojumu dažādās valsts un pašvaldību institūcijās. Kriminālizmeklēšanu par šīs informācijas noplūdi veic VP.

Šodien Rīgā paredzētas divas akcijas - plkst.12 pie Ministru kabineta, plkst.15 - pie Ģenerālprokuratūras, protestējot pret Ilmāra Poikāna nelikumīgo aizturēšanu un žurnālistes Ilzes Naglas īpašumā nelikumīgi veikto kratīšanu.

Komentāri (277)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu