Rīgā divas protesta akcijas Neo atbalstam (154)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 15 aizturētā datu publiskotāja Neo jeb Ilmāra Poikāna atbalstam sākās protests pie Ģenerālprokuratūras ēkas Kalpaka bulvārī 6. Kā novēroja portāls TVNET, uz protestu bija ieradušies aptuveni 100 cilvēki, lielākā daļa patlaban jau devušies prom, savukārt daži pauduši gatavību turpināt protestu, līdz tiesībsargājošās iestādes paziņos lēmumu par drošības līdzekli Neo. Šī šodien bija jau otrā protesta akcija Neo atbalstam.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju

Uz protesta akciju ieradās arī vairāki Poikāna kolēģi no LU. Viņi turēja rokā plakātu, kas aicināja viņu apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni. "Mēs esam atnākuši atbalstīt nevis Neo, bet Ilmāru. Ilmārs ir Ilmārs - vienmēr ir savā elementā. Viņš ir ļoti gudrs un dzīvespriecīgs, vienmēr ar jokiem pa priekšu," sarunā ar TVNET viņi raksturo savu kolēģi.

"Mēs ceram, ka viņam viss labi beigsies - veselais saprāts uzvarēs un netiks piešķirts neadekvāts sods. Lai arī kā vērtē viņa izdarīto, uz desmit gadiem tas nevelk. Valstij nav nodarīti nozīmīgi zaudējumi, kā to tagad mēģina pasniegt. Parādiet cilvēku, kurš ir cietis no tā?"

Akcijas rīkotāji - jaunatnes organizācija "Mūsu izvēle" uz pasākumu ieradās 10 cilvēku sastāvā. Viņi bija tērpti armijas krāsas kreklos ar uzrakstu "Mūsu izvēle - Neo"; klātesošie viņus sagaidīja ar aplausiem. Pūlis sauca: "Brīvību Neo!", "Brīvību Poikānam", "Brīvību presei", "Brīvību mēs nelūdzam, mēs pieprasām".

Cilvēki pie ģenerālprokuratūras ēkas ieradušies ar plakātiem, daļa tos gatavoja turpat uz vietas. Plakātos teikts: "Brīvību Neo", "Valsts vara absolvējusi Lukašenko universitāti". Redzams arī plakāts "Vai tiesneša Laukrozes slepkava ir atrasts?", kura autore TVNET norāda, ka nekaitīgais aktīvists Neo arestēts, kamēr īstens noziedznieks un tiesneša slepkava gadiem nav atrasts.

Tāpat divi jaunieši ar plakātu "Signalizē par Neo" vērsās pie garāmbraucošajiem auto signalizēt aizturētā atbalstam. Kā novēroja TVNET, neskaitāmi autobraucēji šim aicinājumam aktīvi atsaucās - ik brīdi klātesošo skandēto pārmāca garāmbraucošo auto signāltaures.

Atspoguļot protestu ieradušies arī ārvalstu žurnālisti. Daudzi cilvēki protesta norisi vēroja no ielas pretējās puses.

Notikuma vietā dežurē policijas darbinieki.

TVNET jau ziņoja, ka šodien pirmā protesta akcija notika pie Ministru kabineta, kurā pulcējās aptuveni 200 cilvēki, kuri, rakstot ar krītiņiem, pauda savu sašutumu par Ilmāra Poikāna nelikumīgo aizturēšanu un žurnālistes Ilzes Naglas īpašumā nelikumīgi veikto kratīšanu.

Protestā piedalījās arī žurnāliste Ilze Nagla, kā arī LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis un LTV1 ģenerāldirektors Edgars Kots. Nagla uzrunāja klātesošos, pateicoties viņiem par Neo izrādīto atbalstu, kā arī solīja "cīnīties par taisnību". 

Sarunā ar TVNET televīzijas žurnāliste pauda neizpratni par policijas rīcību, jo  izskanējusi neoficiāla informācija, ka policija Neo izskaitļojusi jau šī gada sākumā, taču rīkojusies tikai tagad. Vairāki protesta akcijas dalībnieki Naglai pasniedza ziedus, bet žurnāliste visiem pateicās par sniegto morālo atbalstu.

Foto: Felicija/TVNET
Komentāri (154)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu