RS kontrolieri atkal iekausta cilvēkus (1675)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

Kārtējo reizi nofilmēts, kā "Rīgas satiksmes" kontrolieri iekausta cilvēkus. "LETA video" rīcībā nonācis video, kurā redzams, kā kontrolieri spārda ar kājām kādu jaunieti. Sitiens ar dūri ticis arī sievietei, kura mēģinājusi jaunieti aizstāvēt.

ap plkst.10.00 papildināts ar "Rīgas satiksmes" skaidrojumu (uzreiz pēc video sižeta)

Video autors ir "Radio SWH" žurnālists Juris Millers, kurš nejauši kļuvis par šo notikumu aculiecinieku.

Par notikušo ir informēts arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Kam vēl jānotiek, [SIA "Rīgas satiksme" vadītājs Leons] Bemhena kungs, lai Jūs saprastu, ka nevarat vadīt šo iestādi?

jautā Millers.

Incidents piektdienas (14.05.2010) vakarā noticis Čaka ielā

Video sižetā redzami notikumi vakar vēlu vakarā - ap plkst.23 - Rīgas centrā, Čaka ielā, starp Pērses un Blaumaņa ielu. Pieci kontrolieri sākotnēji iesaistās konfliktā ar jauniešu grupu, un konflikta laikā pat saņem sitienus un spērienus. Agresīvi noskaņotie jaunieši pamet notikuma vietu, bet kontrolieri turpina attiecību noskaidrošanu ar kādu jaunieti. Piecatā viņi tur jauno vīrieti, mēģina izlauzt viņam rokas un arī nedaudz iekausta.

Jaunietis tiek nogāzts zemē, bet, tā kā nepiekāpjas, tiek arī spārdīts.

Pēc brīža notikuma vietā ierodas divi policisti, situācija tiek normalizēta.

Konfliktu vēro vairāki garāmgājēji un kāda jauniete, kura, pēc visa spriežot, ir pazīstama ar aizturēto un cenšas iejaukties notiekošajā.

Jaunietis tiek aizvests uz policijas mašīnu, pa ceļam konfliktā iesaistītais kontrolieris norāda filmētājam, ka ir cietis konfliktā un viņam tek asinis. Policijas automašīnā jaunietis tiek iegrūsts.

Juris Millers aģentūrai LETA pauda sašutumu par vakarnakt redzēto, norādot, ka dzīvo šajā vietā un no logiem bieži novēro "Rīgas satiksmes" kontroles dienestu. Arī iepriekš kontrolieri rīkojušies vardarbīgi, tikai šī ir pirmā reize, kad to izdevies nofilmēt.

Žurnālists speciāli publiskojis nemontētu video, lai ikviens varētu novērtēt notikušā apstākļus.

Millers uzsvēra, ka notikušais ir nepieļaujams 21.gadsimtā, demokrātiskās Latvijas galvaspilsētas centrā. Ja aizturētais jaunietis bija bezbiļetnieks, viņš bija jāsoda administratīvi, bet nekādā gadījumā nedrīkstēja pielietot spēku. Ja atbildīgās institūcijas nereaģēs, rodas vēlme pamest šo valsti, sacīja žurnālists.

Viņš cer, ka Ušakovs pildīs solīto, noskatīsies video un pēc rūpīgas izmeklēšanas sodīs ne tikai konfliktā iesaistītos kontrolierus, bet arī amatpersonas. "Šajā brīdī gaidu ļoti konsekventu Rīgas pilsētas vadības rīcību," uzsvēra "Radio SWH" dīdžejs.

Millers, kurš pats jau ilgu laiku nav izmantojis "Rīgas satiksmes" pakalpojumus, aicina arī citus cilvēkus to nedarīt, kamēr uzņēmuma darbiniekiem nebūs cilvēcīga attieksme pret iedzīvotājiem.

„Rīgas satiksme”: vakarnakt uzbrukts kontrolieriem

Savukārt „Rīgas satiksmes” preses sekretārs Viktors Zaķis norādīja, ka konflikts sācies pēc tam, kad reida laikā no transportlīdzekļa izsēdināta kāda bezbiļetniece. Sieviete uz notikuma vietu izsaukusi vīru, kurš bijis agresīvi noskaņots. Izcēlies konflikts, kurā iesaistījusies arī garām ejoša jauniešu grupa. Viņi uzbrukuši kontrolieriem, kā rezultātā divi kontroles dienesta darbinieki cietuši.

Konflikta rezultātā viens jaunietis aizturēts, to paveikusi Rīgas Pašvaldības policija, kas arī piedalījusies reidā. Zaķis gan nezināja, vai aizturētais ir bezbiļetnieces vīrs vai kāds no garāmejošā jauniešu bara.

Zaķis uzsvēra - nebūt godīgi teikt, ka šo konfliktu izraisījuši kontrolieri.

Uzņēmumā veiks incidenta izmeklēšanu, tāpat tiek cerēts uz policiju, kas arī veic savu izmeklēšanu.

Trīs bojāgājušie, jo vadītājs stiprā alkohola reibumā

Aprīļa beigās Ķekavas novadā, Baložos, Rīgas ielā apgāzās satiksmes autobuss, kā rezultātā gāja bojā trīs cilvēki, ieskaitot pašu šoferi un vēl četri cieta. Autobusa vadītāja organismā tika konstatētas 2,4 promiles alkohola. Kā apstiprināja Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks Ints Ķuzis, sākotnējā tiesu medicīniskajā ekspertīzē gūts apstiprinājums, ka autobusa vadītājs bijis vairāk nekā divu promiļu alkohola reibumā. Pēc Ķuža teiktā, tas nav normāli, ka šādā reibumā šoferis izbrauc ielās un pārvadā cilvēkus.

"Rīgas satiksmes" kontrolieri piekauj bezbiļetnieku

Ne vien naudas sods, bet arī nogāšana zemē, sitieni ar ceļgaliem un elkoņiem var draudēt bezbiļetniekam, ko pieķērusi "Rīgas satiksmes" biļešu kontrole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais aculiecinieka uzņemtais video. Paša uzņēmuma pārstāvji gan ir izklāstījuši pavisam citu notikušā versiju. Valsts policijā saņemtie ekspertīžu rezultāti liecina, ka 2.aprīlī incidentā Rīgā, Raiņa bulvārī, ar sabiedriskā transporta kontrolieriem iesaistītais pasažieris guvis miesas bojājumus.

Policija izmeklē "Rīgas satiksmes" kontroliera šaušanas pamatotību

Rīgas policijā saistībā ar gadījumu, kad aizvadītās nedēļas nogalē Gogoļa ielā kāds "Rīgas satiksmes" kontrolieris cīņā pret bezbiļetniekiem pielietojis šaujamieroci, no tā izšaujot gaisā, sākts kriminālprocess. Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, process sākts pēc Krimināllikuma 20.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Brīnumainā kārtā saistībā ar šo gadījumu "Rīgas satiksmes" vadība kontrolieri atbrīvojusi no darba.

Komentāri (1675)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu