Sola 7000 eiro par bērna iznēsāšanu (151)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien laikrakstā "Diena" ievietots sludinājums daļēji angļu, daļēji latviešu valodā ar aicinājumu atsaukties potenciālās surogātmātes. Par bērna iznēsāšanu sola 7000 eiro.

Sludinājumu ievietojis  kāds pāris no vārdā nenosauktas Eiropas valsts, kas Latvijā meklē surogātmāti.

Ja sieviete piedzemdē bērnu un vēlas pārdot to citai personai, Latvijā par šādu rīcību iestājas kriminālatbildība.

Tas nav pirmais gadījums Latvijā, kad ar sludinājuma palīdzību piedāvā vai meklē surogātmāti. Tā, piemēram, Valmieras laikrakstā „Liesma” reiz parādījās sludinājums, kur kāda sieviete par 25 000 dolāru piedāvājās kļūt par surogātmāti.

Savukārt pirms dažiem gadiem Liepājas laikraksts „Kurzemes Vārds” rakstīja par 30 gadus vecu liepājnieci, kas dzemdējusi četrus bērnus vācietēm. Starp dzemdībām viņa ieturējusi divu gadu pauzi, tad braukusi uz kādu Vācijas klīniku. Viņa tur labā aprūpē pavadījusi visus deviņus mēnešus, pēc tam saņemot vairākus tūkstošus eiro.

Surogasija gan lielākajā daļā Eiropas valstu ir aizliegta, tostarp Latvijā. Tā ir nelegāla Vācijā, Francijā, Dānijā, Austrijā, Bulgārijā, Itālijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Ungārijā, Čehijā, Luksemburgā, Portugālē, Slovēnijā.

Atļauta Lielbritānijā, Kanādā, Grieķijā, Krievijā, Austrālijā, Jaunzēlandē u.c. Tikai ASV atļauta komerciālā surogasija. Dažos štatos gan ir aizliegta, toties citos pat legalizēta maksa par sveša bērna iznēsāšanu — parasti no 25 000 līdz 100 000 dolāru. 

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu