Krīze arī kristiešiem; ar milzu pasākumu meklēs jaunas avis (101)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim masu pasākumu rīkošana ar dziesmām un lūgšanām lielākoties bija jauno reliģisko organizāciju darbības metode, taču, sarūkot baznīcā gājēju skaitam, krīze piespiedusi arī tradicionālās konfesijas mainīties. Jau rudenī Arēnā Rīga gaidāms vērienīgs festivāls - "Cerību laiks", šodien raksta laikraksts "Diena".

Reliģisko organizāciju pārstāvji atzīst, ka ar Arēnā novembrī gaidāmo Cerības festivālu var cerēt pievērst ticībai jaunus cilvēkus vai aicināt atpakaļ savulaik baznīcu pametušo.

Pasākumā uzstāsies dažādu konfesiju garīdznieki un daudzi mūziķi, arī Raimonds Pauls, Ingus Pētersons, Ieva Akuratere un citi.

Cerības festivālu vietējiem kristiešiem palīdz rīkot starptautiska organizācija Billija Greiema Evaņģēliskā asociācija (BGEA). Pasākums cer pārspēt pērn Igaunijā sapulcēto dalībnieku skaitu - 30 000.

Rīkotāju vidū ir Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, Latvijas Evaņģēliskās alianses prezidents Vadims Kovaļevs, Latvijas Vasarsvētku draudžu centra bīskaps Nikolajs Gribs, Saeimas deputāte Inese Šlesere un festivāla direktors Viktors Hamms. Uz festivālu brauks arī BGEA dibinātāja dēls BGEA prezidents Franklins Greiems.

LELB arhibīskaps J.Vanags plānojis uzstāties festivālā, savukārt Romas katoļu baznīcas Rīgas metropolijas arhibīskaps, kardināls Jānis Pujats pieļāva, ka kāds no katoļu baznīcas pārstāvjiem varētu festivālā piedalīties, bet izvairījās atbildēt, vai pats būs klāt. Viņš arī uzsvēris: "Mūsu festivāls ir Aglonā."


Komentāri (101)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu