LTRK prezidents Bērziņš noliek pilnvaras, startēs vēlēšanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents - padomes priekšsēdētājs Andris Bērziņš paziņojis, ka pārtrauc biedrības vadītāja pilnvaru īstenošanu, jo gatavojas iesaistīties politikā un startēt rudenī gaidāmajās 10. Saeimas vēlēšanās, TVNET uzzināja LTRK.

Saskaņā ar biedrības statūtiem līdz nākamajai LTRK biedru pilnsapulcei padomes priekšsēdētāja pienākumus veic kāds no viceprezidentiem. LTRK biedri ievēl organizācijas prezidentu – padomes priekšsēdētāju biedru pilnsapulcē, balsojot.

LTRK padome pilda LTRK uzraudzības funkcijas, tā sastāv no 18 padomes locekļiem, to starpā – padomes priekšsēdētāja, kas vienlaikus ir LTRK prezidents, un padomes priekšsēdētāja vietniekiem – viceprezidentiem. Biedrības padomes sastāvā tiek iekļauti 9 nozaru/interešu LTRK kompetenču padomju jeb biedrības horizontālo, lēmumpieņemšanas struktūrvienību vadītāji, pārējie padomes locekļi ir biedru izvirzīti nozaru, sektoru līderi. Viena no padomes funkcijām ir arī biedrības valdes - LTRK izpildinstitūcijas - ievēlēšana. LTRK valdi veido trīs valdes locekļi, no kuriem vienu padome izvirza valdes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanai.

LTRK ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu apvienība, kura, balstoties uz tirdzniecības un rūpniecības kameru darbības pasaules praksi, veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus.

 


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu