Policija izjauc nacistiskās armijas piemiņas pasākumu (908)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā arī nenotikušais vācu nacistiskās armijas piemiņas pasākums, kurā bija paredzēts pieminēt Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā, noritēja mierīgi. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava informēja, ka Valsts policijas darbinieki kopā ar Rīgas Pašvaldības policiju (RPP) aizturēja četrus cilvēkus. Pasākuma dalībnieki jau ir izklīduši.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jau ziņojām, ka policija bija apturējusi cilvēkus, kas ar gājienu Vecrīgā vēlējās pieminēt Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā. Vairāki desmiti cilvēku bija sākuši gājienu no Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli. Taču policija paziņoja, ka pasākums nevar notikt, jo neesot ieradies tā organizētājs Uldis Freimanis. Iespējams, pats pasākuma organizētājs Freimanis ir aizturēts.

Policija aizšķērsoja gājiena dalībniekiem ceļu Kungu un Kaļķu ielas krustojumā. Policija sākotnēji aizturēja divus gājiena dalībniekus, no kuriem viens ir pērkoņkrustietis Igors Šiškins. Pēc tam gājiena dalībnieki devās atpakaļ uz Okupācijas muzeju. Nedaudz vēlāk piemiņas pasākuma dalībnieki katrs atsevišķi, neorganizēti tomēr devās uz Brīvības pieminekli.

Kā novēroja LETA, pie brīvības pieminekļa bija pulcējies liels skaits cilvēku, kā arī policijas darbinieki. Pasākumu vēroja arī piemiņas pasākuma pretinieki, apmēram desmit cilvēku, kas uzvilkuši baltus kreklus. Starp šiem cilvēkiem bija bijušais Rīgas domes deputāts Genādijs Kotovs un partijas "Mūsu izvēle" valdes loceklis Jānis Kuzins.

Piemiņas pasākuma organizētājs Freimanis izsaukts uz Drošības policiju

Kā informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, Freimanis uzaicināts uz policiju plkst.17, lai tiktu iztaujāts lietā, kas uzsākta par šovakar plānoto gājienu.

Savukārt paredzētajā piemiņas pasākumā Freimanis nav ieradies, novēroja aģentūra LETA. Arī pa mobilo tālruni aģentūrai LETA viņu neizdevās sazvanīt.

Pasākumu pieteicis Freimanis, kurš no plkst.19 līdz 20 plānoja rīkot gājienu no Okupācijas muzeja pa Kaļķu ielu līdz Brīvības piemineklim. Freimanis norādījis, ka gājiens tiek rīkots, lai pieminētu Rīgas atbrīvošanas no PSRS 69.gadadienu. Organizatori aplēsuši, ka pasākumā varētu piedalīties aptuveni 30 cilvēki.

Starp kārtības uzturētājiem pasākumā minēts arī pērkoņkrustietis Igors Šiškins, kurš bija notiesāts par tā sauktā Uzvaras pieminekļa spridzināšanu.

Iepriekš Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC)19.jūnijā nolēma neatļaut Freimanim rīkot šo pasākumu. Freimanis izpilddirektora lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kas 29.jūnijā apmierināja Freimaņa pieteikumu un Radzeviča lēmumu atcēla.

Komentāri (908)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu