Svētku izpilddirektore: par laika apstākļiem atbildību nevaru uzņemties (419)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa, komentējot gadījumu, kad kāds zēns, dejojot karstajā laikā, nonācis reanimācijā, sarunā ar TVNET apliecināja, ka par lielo svelmi dalībnieki tikuši instruēti un atbildību par laika apstākļiem viņa uzņemties nevarot.

(Ziņa 8. rindkopā papildināta ar informāciju par jaunieša pašreizējo veselības stāvokli)

"Kad gaisa temperatūra pakāpās krietni virs gaidītā, mums notika sanāksme, kurā piedalījās visi operatīvie dienesti un mēs izvērtējām visus iespējamos riskus un to, kāda varētu būt mūsu tālākā rīcība. Mēs nonācām pie secinājuma, ka koncertu nepārcelsim, jo tik un tā saule karsēs un deju laukums būs krietni sakarsis," sarunā ar TVNET skaidroja X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Deju kolektīvu vadītāji tika instruēti par karstumu

Viņa uzsver, ka par karstā laika tuvošanos dalībniekus esot brīdinājusi jau iepriekš, vairākas reizes norādot to intervijās medijiem, kā arī sarunās ar svētku koordinatoriem, dalībniekiem un viņu vecākiem. "Mēs likām brīdināt – ja bērns nejūtas labi, tad viņam nevajadzētu dejot, bet atrasties ēnā," piebilst Bērziņa.

"Pārcelt vai vispār atcelt koncertus ir ļoti sarežģīts process. Kā mēs spriedām – ja koncerti tiktu atcelti, rastos jaunas pretenzijas un neprognozējams sekas, ja stadionā ierastos 6000 skatītāju."

Lai atvēsinātu stadiona segumu, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests nolaistījis skatītāju tribīnes un deju laukumu. Tāpat dziesmu un deju svētku organizatore uzsvēra, ka dejotājiem bijusi iespēja atvēsināties zem ūdens strūklām un koncerta laikā abos stadiona galos tikuši atvērti ūdens hidranti, kur arī bija iespēja atveldzēties un noskaloties. Papildināti arī dzeramā ūdens krājumi.

Svētku izpilddirektore norāda, ka deju kolektīvu vadītājus par to, kā izturēties karstajā laikā, apģērbu un iespējām atvēsināties, pēc pirmā un otrā koncerta pa skaļruni stadionā instruējusi mākslinieciskā vadītāja. Tāpat mediķi uzmanīgi sekojuši līdzi katram sīkumam un aicinājuši bērnus atrasties ēnā.

Sola rosināt veselības izziņu iesniegšanu

Jautāta par gadījumu, kurā kāds pusaudzis pēc dejošanas karstajā laikā nogādāts reanimācijā, Bērziņa paskaidroja, ka televīzijas raidījumā "Degpunktā" izskanējusī informācija neesot bijusi pareiza, jo sirdsdarbības traucējumi viņam nav bijuši: "Diemžēl šim puisim ir hroniskas veselības problēmas, kas karstā laika ietekmē saasinājās."

"Protams, šā zēna ģimenei ir visas tiesības vērsties policijā, taču par laika apstākļiem es atbildību diemžēl nevaru uzņemties."

Kā sarunā ar TVNET apliecināja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, vakar puisis pārvests no reanimācijas uz operāciju nodaļu, šobrīd viņa stāvoklis ir stabils un jau tuvākajās dienās viņš varētu tikt izrakstīts. "Vēl nepieciešams veikt atsevišķas izmeklēšanas, bet kopumā viņš jūtas normāli," pusaudža veselības stāvokli raksturo Potetinova, piebilstot, ka televīzijas raidījumā nekorekti sniegtā informācija ir skaidrojama ar viņa mātes sakāpinātajām emocijām.

Savukārt Jauniešu dziesmu un deju svētku organizatori, domājot par nākotni un redzot, kādas problēmas rodas ar bērniem, kuriem ir hroniski veselības traucējumi, sola rosināt iesniegt izziņas, īpaši par tiem bērniem, kuriem ir hroniskas veselības problēmas.

Komentāri (419)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu