Krievijas vēstnieks un "Par labu Latviju!" grib veicināt savstarpējo sapratni (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijai un Krievijai ir nepieciešams koncentrēties uz savstarpējās izpratnes veicinošiem jautājumiem. Šādu viedokli pēc šodienas tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu paudusi politiskā apvienība "Par labu Latviju!".

Šāda pieeja abu valstu attiecību veidošanā ir nepieciešama, neskatoties uz starpvalstu attiecību sarežģīto vēsturi, kā arī atšķirību viedokļos par atsevišķiem starptautiskās politikas jautājumiem.

Tikšanās laikā vēstnieks interesējās par politiskās apvienības darba prioritātēm, gatavojoties 10.Saeimas vēlēšanām, kā arī par apvienības skatījumu uz Latvijas un Krievijas starpvalstu attiecībām.

Abpusēji tika atzīmēts, ka pēdējo gadu laikā divpusējās attiecībās ir iezīmējies lietišķa dialoga un sadarbības raksturs: attīstās ekonomiskās attiecības, aktīvi savā sadarbībā ir pierobežu novadi un reģioni, notiek plaša kultūras pasākumu programma. Politiskās apvienības "Par Labu Latviju!" pārstāvji atzinīgi novērtēja pieaugošo tūristu apmaiņu.

Tikšanās noslēgumā abpusēji tika pausta ieinteresētība turpināt viedokļu apmaiņu arī nākotnē.

Sarunā ar Krievijas vēstnieku politisko apvienību pārstāvēja tās valdes priekšsēdētājs, pirmais Latvijas Valsts prezidents kopš neatkarības atjaunošanas Guntis Ulmanis, kā arī bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu