Vētrā aizlido ar šķūņa durvīm; smagi cieš motociklisti (89)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pēc lielās vētras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši palīdzību septiņiem cilvēkiem. Dienestā saistībā ar vētru nav reģistrēts neviens nāves gadījums, taču smagi cietuši motociklisti, kā arī vairāki vecāka gada gājuma ļaudis.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Dienesta Komunikācijas nodaļas pārstāve Laura Bundule portālam TVNET pastāstīja, ka vētrā četri cilvēki cietuši Latgalē. Trīs no viņiem traumas guvuši, braucot ar motociklu.

Spēcīgā lietū vētras laikā bremzēts, slīdēts un krists.

Turklāt vienā gadījumā motocikls vēl aizķēries aiz kabeļa, kas bijis uzkritis uz ceļa. Ar motocikliem braucošie vīrieši guvuši augšstilba sasitumu, nobrāzumus un sejas savainojumus, kā arī sistas brūces.

Uz viena motocikla atradušies divi cilvēki. Šajā braucienā aizmugurē sēdošais arī lauzis pleca locītavu.

Opis lido pa gaisu

Savukārt ceturtajā gadījumā Latgalē kāds gandrīz 80 gadus vecs kungs vētras laikā ar rokām turējis lielas (aptuveni 2x2 metri) šķūņa durvis un, "protams, vētra viņu pārspējusi. Kungs ar visām durvīm aizgājis pa gaisu."

Vecais vīrs guvis smagas galvas traumas, kā arī sasitis gūžu.

Visi četri Latgalē vētras laikā cietušie nogādāti slimnīcā.

Sievietes vadītam auto uzkrīt koks

Savukārt Vidzemē vētras laikā kāda 60 gadus veca sieviete braukusi ar automašīnu un tai uzgāzies koks. Sieviete pārbijusies un viņai paaugstinājies asinsspiediens. Traumas kundze nav guvusi. Par auto stāvokli Bundulei nebija informācijas.

Zibens spērieni

Vēl divi cilvēki brīvdienās guvuši traumas saistībā ar zibeni. Kāda 58 gadus veca sieviete Vidzemē dabūjusi strāvas triecienu, kad viņas mājas elektrības sadales skapī iespēris zibens. Kundze tajā brīdī stāvējusi pie radiatora, iespējams, ar slapju lietussargu.

Sievietei pēc spēriena novērotas sāpes kājās un muskuļu raustīšanās. Apdegumu viņai nav. Sieviete nogādāta slimnīcā.

Vēl kāda 63 gadus veca sieviete guvusi traumas no zibens spēriena, turot rokas pie ūdens krāna. Kundze piedzīvojusi īslaicīgu bezsamaņu. Pēc pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas sieviete nogādāta slimnīcā.

Mediķiem ekstrēmi apstākļi

Bundule arī pastāstīja, ka mediķi vētras laikā strādājuši diezgan ekstrēmos apstākļos. Vairākās vietās pazudusi elektrība. Mediķi bijuši spiesti sazināties tikai pa mobilo tālruni. Madonā glābējiem joprojām neesot elektrības. Šajā pusē problēmas darbā bijušas ne tikai mediķiem, bet arī policistiem un glābējiem. 

Vienlaikus nav ziņu, ka kāds pacients palicis bez palīdzības: "Visi bijuši aprūpēti."

Vētra posta kokus

Portāls TVNET jau informēja, ka vakar Latvijā, galvenokārt austrumu rajonos, plosījās spēcīgs vējš, kurš radīja ievērojamus postījumus. Vētras laikā mājām rauti jumti, nogāzti koki, cilvēki Madonas pusē palikuši bez elektrības.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu