Vētra izplosījusies par 0.7 miljoniem latu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Sākotnējie aprēķini liecina, ka vētra pašvaldībām nodarījusi vismaz 709 000 latu zaudējumus, bet šī summa, pašvaldībām precizējot tāmju apmērus un iesniedzot jaunus aprēķinus, varētu arī pieaugt.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Dagnijas Staķes (ZZS) tikšanās laikā ar pašvaldību vadītājiem šodien panākta vienošanās, ka patlaban valsts atbalsts pašvaldībām tiks koncentrēts uz vētras postījumiem dzīvojamam fondam un pašvaldību ēkām, piemēram, skolām, bet par pārējo zaudējumu kompensēšanu tiks runāts vēlāk.

Staķe žurnālistiem sacīja, ka patlaban aprēķināts, ka dzīvojamam fondam un pašvaldību ēkām vētra nodarījusi 307 000 latu zaudējumus. Lai arī patlaban valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" pieejamais finansējums ir vien 277 000 latu, politiķe pauda pārliecību, ka, precizējot tāmes, naudas valstij šim mērķim pietiks.

Tāpat Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) nolēmusi vērsties pēc palīdzības pie citām ministrijām, piemēram, ar finansējumu ceļiem, kuriem vētra nodarījusi zaudējumus, varētu līdzēt Satiksmes ministrija, zemnieku saimniecībām - Zemkopības ministrija, bet Dubnai, kurai pēc vētras draudot ekoloģiskā katastrofa, - Vides ministrija.

"Palīdzēsim, kā varēsim. Brauksim skatīties," pašvaldību vadītājiem solīja ministre, bilstot, ka jautājums pēc dokumentācijas sakārtošanas nekavējoties tiks izskatīts arī valdībā.

Šodien Rīgā tikties ar ministri, lai runātu par vētras nodarītajiem zaudējumiem, bija ieradušies pārstāvji no Līvānu novada, Madonas novada, Daugavpils novada, Daugavpils pilsētas, Jēkabpils novada, Beverīnas novada, Krustpils novada un Vārkavas novada,  informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) Komunikācijas nodaļas vadītāja Justīne Plūmiņa.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu