Latvijas ugunsdzēsēji pie Maskavas nodzēsuši pirmo ugunsgrēku (93)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latvijas ugunsdzēsēju vienība ceturtdien netālu no Maskavas nodzēsusi pirmo meža ugunsgrēku un jau ķērusies pie jauna dzēšanas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības nodaļas priekšnieks Jānis Ivanovskis pastāstīja, ka netālu no Bikovas ugunsdzēsēji ceturtdien nodzēsa aptuveni divus hektārus lielu ugunsgrēku, taču drīz vien turpat netālu pamanīts vēl viens tikpat liels ugunsgrēks, kur mežs dedzis ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji jau ceturtdien ķērušies arī pie šā ugunsgrēka dzēšanas, to izdevās lokalizēt, taču likvidācija jau no agra rīta turpinoties piektdien, to paredzēts pabeigt līdz pusdienlaikam. Tad ugunsdzēsēji saņemšot jaunu uzdevumu.

Ugunsdzēsēji strādājot vieni, viņiem palīdzot divi Krievijas varas iestāžu pārstāvji.

Lai arī darbs ir smags, jo ir karsts, ugunsdzēsējiem esot možs garastāvoklis, un nekādas veselības problēmas nav radušās. Arī tehnika būtiski neniķojoties.

Ugunsdzēsēji Pavlovskijposadā esot izvietoti divās viesnīcās, taču ir cerība panākt, ka viņi būs vienuviet.

Glābējus slavē

Ivanovskis sazinājies ar Krievijas Ārkārtējo situāciju ministriju, kur Latvijas glābēju darbs esot paslavēts.

Jau ziņots, ka 12 cilvēku lielā vienība ceļā devās otrdien. Latvija uz Krieviju nosūtīja divas autocisternas un vienu ugunsdzēsēju apvidus auto, ko izmantos saimniecisko jautājumu risināšanā. Ugunsdzēsēju spēkrati ir nokomplektēti pilnībā ar visu nepieciešamo ugunsgrēku dzēšanā. Līdzi ņemta arī pārtika, teltis un guļammaisi, lai varētu autonomi dzīvot.

Plānots, ka Krievijā ugunsdzēsēji uzturēsies septiņas dienas, neskaitot laiku, kas jāpavada ceļā turp un atpakaļ.

Latvijas palīdzību meža ugunsgrēku dzēšanā pirmdien iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei lūdza Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu