Klajš negodīgums no šīs iestādes (81)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vēlos pastāstīt savu pieredzi ar kompāniju GE money, ceru, ka tā citiem noderēs.

Ir ņemts kredīts GE money 2000 Ls pirms pāris gadiem. Toreiz biju iecerējis pēc mēneša kredītu atdot, bet tas krīzes dēļ neizdevās.

Tajā mēnesī, kad ņēmu kredītu, atmaksāju jau 1/4 daļu no tā (500 Ls). Tātad atlikušajiem procentiem bija jābūt mazākiem. Kādu gadu pirms tam jau tā biju darījis. Aizņēmos 1000 Ls, un pēc mēneša tos atdevu.

Tajā reizē, kad atnācu uz GE money un izteicu vēlmi norēķināties, man pieprasīja tādu summu, kas neatbilda līgumā minētajiem procentiem. Prasītā summa tika paņemta no atmaksas grafika, kas rēķina procentus tā, lai tie iznāk uz līguma termiņu.

Ļoti ilgi nācās skaidroties ar darbinieku: ja reiz līgumā minēts, ka jāmaksā % no tikai atlikušās summas, tad tā tam arī jābūt. Beidzot iejaucās kāds no priekšniecības un norēķina summa tika pārrēķināta. Norēķinājos un uzskatīju, ka tas ir negadījums. Šoreiz situācija ir līdzīga, tikai vēl smagāka.

Kad paziņoju, ka vēlos norēķināties, tad banka paziņoja, ka šo aprēķinu iesniegšot tikai pēc divām nedēļām. Tātad par šīm divām nedēļām atkal jāmaksā procenti.

Aprēķinu saņēmu, bet izrādās, ka sarēķināts nepamatoti daudz.

Uz nākamo aprēķinu būtu jāgaida atkal divas nedēļas un atkal jāmaksā procenti! Jautāju, kāpēc nevar tik vienkāršu jautājumu noskaidrot uzreiz.

Pirms dažām dienām dzēsu kredītu SEB bankā un darbiniece summas atlikumu vienkārši manā klātbūtnē paskatījās datorā un uzreiz izdrukāja un apzīmogoja! Tagad saņēmos atkal beidzot nokārtot lietas ar GE money. Šoreiz sūtīju ierakstītu A kategorijas vēstuli. Pastā apsolīja, ka adresāts to saņems nākamajā dienā. Šodien, pēc trim dienām, zvanu GE money, viņi neko saņēmuši neesot!

Vai liek šķēršļus?

GE money acīm redzami liek šķēršļus kredīta pirmstermiņa atmaksai, lai pēc iespējas vairāk iekasētu procentos. Telefona sarunā atkal tika solīta jebkura atbilde ne ātrāk kā divās nedēļās. Izskanēja piedāvājums iemaksāt pēc iespējas lielāku summu, kas pilnīgi noteikti nosegtu kredītu, un pēc tam viņi sarēķināšot un, ja būs pārmaksāts, tad skaitīs atpakaļ.

Protams, ja pēc divām nedēļām sarēķinās nepareizi, tad varēšu rakstīt vēl vēstuli, uz kuru atbildi saņemšu atkal pēc divām nedēļām! Uzdevu jautājumu, vai man tiks maksāti kādi procenti par pārmaksāto naudu - nē, tādi maksāti netikšot. Te nu ir redzams klajš negodīgums no šīs iestādes. Tā viņi var pieprasīt jebko un pēc tam gadu skaidroties vai vēl ilgāk tiesāties un visu šo laiku izmantot manu naudu, nemaksājot par lietošanu neko.

Jāpiezīmē, ka procenti šai kompānijai ir nesamērīgi augsti. Man būtu jautājums, kā ir iespējams panākt kaut jel kādu taisnību?

Ar cieņu Alberts

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu