Ļaundari noķēpājuši māju numurus Džohara Dudajeva gatvē (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Pagaidām nenoskaidroti ļaundari otrdien Rīgā ar nenomazgājamu krāsu noķēpājuši vairāku māju numuru plāksnītes Džohara Dudajeva gatvē.

Kā redzams interneta vietnē "youtube.com" ievietotā videomateriālā, vairāki apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) krekliņos tērpušies jaunieši māju numurzīmes nopūš ar krāsu, tiek arī noķēpātas sienas. PCTVL gan savu saistību ar šo rīcību noliedz.

Namu pārvaldes "Purvciema nami", kuras pārziņā atrodas dzīvojamās ēkas Džohara Dudajeva gatvē, valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Starostins (LPP/LC) pastāstīja, ka nokrāsotas 12 plāksnītes un tās notīrīt nevarot.

Pagaidām vēl neesot izlemts, ko darīt ar noķēpātajām plāksnītēm. "Varbūt nav vērts likt jaunas, ja nu tiek izdomāts mainīt ielas nosaukumu," sacīja Starostins, piebilstot, ka tiekot gaidīts viedoklis no pilsētas izpilddirektora.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) norādīja, ka tiks apkopota informācija un tad lemšot, ko darīt. "Droši vien būs jārīko iepirkums jaunu plāksnīšu iegādei," sacīja Radzevičs.

PCTVL pārstāvis un 10.Saeimas deputāta amata kandidāts Andris Tolmačovs kategoriski noliedza, ka vandalisma akts būt veikts ar partijas piekrišanu un ka to būtu darījuši partijas biedri.

Tolmačovs skaidroja, ka PCTVL pirms 9.maija rīkojusi dažādus pasākumus un tajos izdalīti vairāki simti krekliņu ar PCTVL simboliku. "Iespējams, kāds šos krekliņus izmantojis," pieļāva Tolmačovs.

Kā ziņots, šorīt netālu no Rīgas domes ēkas notika nesankcionēts PCTVL un organizācijas "Par Dudajeva ielas pārdēvēšanu Rīgā" organizēts pikets. Rīgas dome nebija ļāvusi notikt šim piketam, tādēļ policisti aizturēja astoņas personas.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu