Godmanis izmantojis draudzenes caurlaidi (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) nav izsniegusi autotransporta apstāšanās un stāvēšanas atļauju satiksmes noteikumus pārkāpušajam bijušajam premjeram Ivaram Godmanim.

Caurlaide izsniegta draudzenei

IeM preses pārstāve Gunta Skrebele  paskaidroja, ka Godmanim nav izsniegta šāda atļauja, bet "Telegraf" publikācijā minētā atļauja ir izsniegta IeM valsts sekretārei Ilzei Pētersonei, kura ikdienā pārvietojas ar publikācijā minēto auto, kad neizmanto dienesta transportu. Publiski jau izskanējis, ka Pētersone ir Godmaņa mīļotā.

Autotransporta apstāšanās un stāvēšanas atļauja dodot tiesības apstāties un novietot autotransportu pie ministrijas padotībā esošajām iestādēm visā valsts teritorijā, sacīja Skrebele.

Atļauju izsniegšanu reglamentējot Iekšlietu ministrijas iekšējie noteikumi. Atļauja tiek izsniegta, balstoties uz iestādes vai personas iesniegumu, kurā tiek norādīts pamatojums atļaujas nepieciešamībai, un pēc iesnieguma izvērtēšanas caurlaide tiek vai netiek piešķirta.

Saskaņā ar IeM iekšējiem noteikumiem atļauju izsniedz dienesta autotransportam. Atļauju var izsniegt ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu amatpersonu personīgajam autotransportam, ja tas tiek izmantots dienesta vajadzībām, citu valsts institūciju, pašvaldību institūciju, kā arī privātpersonu, kuras savā darbībā ir saistītas ar ministriju un tās padotībā esošajām iestādēm, autotransportam.

Lēmumu par atļaujas piešķiršanu pieņem IeM valsts sekretāre vai viņas pilnvarota persona.

Pašlaik ir izsniegtas 908 atļaujas, arī dienesta operatīvajam transportam.

Godmanis atzīst kļūdu

Laikraksts "Telegraf" vēsta, ka pašreizējais Eiroparlamenta deputāts un bijušais iekšlietu ministrs, izmantojot IeM caurlaidi, savu automašīnu atstājis stāvēšanai neatļautās vietās. Šādas caurlaides tiekot piešķirtas tiem ministrijas darbiniekiem, kuri privāto transportu izmanto dienesta vajadzībām.

Laikraksts novērojis, ka Godmanis Elijas ielā atstājis "Toyota Land Cruiser" apvidus automašīnu zem zīmes "Stāvēt aizliegts". Godmanis savu kļūdu atzinis un solījis samaksāt 30 latu naudas sodu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu