Hokeja spēļu reklāmas tiesības pārdod necilai firmai (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespēju par miljonu eiro jeb vairāk nekā 700 000 latu iegādāties Latvijas Televīzijas (LTV) sponsorēšanas un reklāmas piedāvājumu, kas vēlāk ļautu tirgot reklāmas hokeja klubu (HK) ''Rīgas Dinamo'' un ''Rīga'' spēļu translācijās, bez konkursa ieguvusi neliela firma ''Reklāmas aģentūra ''Persona'''' (RAP), šodien raksta laikraksts''Diena''.

Citus noraida

LTV formāla iemesla dēļ noraidīja divus citus potenciālos pakalpojuma pircējus, bet noslēdza līgumu ar RAP. RAP visu LTV reklāmas un sponsorēšanas piedāvājumu iegādājās par miljonu eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. RAP 2009.gada darbības pārskats liecina, ka uzņēmuma neto apgrozījums pērn bija 120 000 latu, aktīvi gada beigās – 17 337 lati, tīrā peļņa – 1710 latu.

RAP valdes locekle Tatjana Horoševa laikrakstam atzina, ka uzņēmums neņemšot kredītu saistību segšanai, bet ar LTV norēķināšoties pa posmiem, un pēdējā maksājuma termiņš esot mēnesis pēc pēdējās spēles, tātad pilnībā uzņēmumam ar LTV ir jānorēķinās pavasarī.

Citus pretendentus izbrīnījis ne tikai tas, ka netika rīkots konkurss, bet arī apstāklis, ka LTV pretendentiem pat neprasīja bankas garantijas, kas apliecinātu to spēju uzņemties miljonu eiro saistības.

Savukārt LTV ģenerāldirektors Edgars Kots skaidro: "Projekts ir liels, saistības ir pietiekami lielas, un man ir jābūt vismaz minimālai pārliecībai, ka partneris jau ir sevi pierādījis sadarbībā ar televīziju." Uz jautājumu, vai LTV par šo piedāvājumu varētu saņemt vairāk, ja tiktu rīkota izsole, kurā piedalītos visi gribētāji, Kots atbild: "Esmu pārliecināts, ka ne."

Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols stāsta, ka uzņēmums reklāmas tirgū par redzamāku spēlētāju kļuva tikai šogad, kad ieguva tiesības pārdot reklāmas raidlaiku pasaules čempionāta futbolā translācijām LTV7. Viņam ir bažas, ka miljons eiro ir "virtuāla summa" un "valstij tieši vai pastarpināti tomēr nāksies dotēt KHL spēļu translācijas".

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu