Pirmie vēlēšanu rezultāti jau sestdienas vakarā (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ziņas par balsošanas aktivitāti 10.Saeimas vēlēšanu dienā plānots apkopot četras reizes, bet jau divarpus stundu pēc iecirkņu slēgšanas gaidāmi pirmie vēlēšanu rezultāti no mazākajiem iecirkņiem. Sekojiet jaunākajai informācijai TVNET - mēs strādāsim visu vēlēšanu nakti!

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa pavēstīja - lai nodrošinātu informācijas pieejamību, CVK sestdien interneta vietnē "www.velesanas2010.cvk.lv" publicēs no vēlēšanu iecirkņiem saņemto informāciju par vēlētāju līdzdalību, bet vēlēšanu dienas vakarā un naktī – jau provizoriskos vēlēšanu rezultātus.

Ziņas par vēlētāju līdzdalību iecirkņu komisijas apkopos plkst. 8, 12, 16 un 20, tomēr jāņem vērā, ka CVK īpaši izveidotajā vēlēšanu lapā šī informācija būs pieejama nedaudz vēlāk - ap plkst.8.30, 12.30, 16.30 un 21.

Savukārt pirmos vēlēšanu rezultātus no mazākajiem vēlēšanu iecirkņiem CVK interneta vietnē varētu publicēt no plkst.22.30. Taču provizorisko vēlēšanu rezultātu apkopošanu no visiem vēlēšanu iecirkņiem, tostarp vēlēšanu iecirkņiem ārvalstīs, plānots pabeigt svētdien, 3.oktobrī.

Vēlēšanu naktī CVK apkopos informāciju par derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu un katra kandidātu saraksta saņemto balsu skaitu Latvijā, vēlēšanu apgabalos un katrā vēlēšanu iecirknī. Vienlaikus CVK interneta vietnē būs pieejamas ziņas par katra kandidātu saraksta saņemto balsu skaitu procentos, jo atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam deputātu vietas parlamentā iegūs tie kandidātu saraksti, kuri kopā valstī saņems vismaz 5% no nodoto balsu kopskaita

Kandidātu sarakstu iegūtais vietu skaits parlamentā būs zināms svētdien, 3.oktobrī, pēc balsu skaitīšanas rezultātu saņemšanas no visiem vēlēšanu iecirkņiem.

Lai informētu par 10.Saeimas vēlēšanām, CVK rīkos arī trīs preses konferences - piektdien tiks sniegta informācija par gaidāmo vēlēšanās, sestdienas vakarā CVK vadība jau pastāstīs īsi par vēlēšanu dienas norisi, bet svētdienas agrā pēcpusdienā jau iecerēts ziņot par provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, informējot arī par kandidātu sarakstu iegūto vietu skaitu 10.Saeimā.

TVNET aicina: Esi aculiecinieks Saeimas vēlēšanās

Katrās vēlēšanās piedalās EDSO demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja eksperti, kurus aicinājusi Ārlietu ministrija. Visām startējošām partijām arī būs savi novērotāji vēlēšanu iecirkņos, kas skatīsies uz pirkstiem konkurentiem.

Savukārt mēs vēršamies pie sociāli aktīvās sabiedrības daļas un aicinām tevi sūtīt mums novērojumus foto, video vai teksta formā par notiekošo vēlēšanu iecirkņos un to tuvumā. Nesmādēsim arī kādu pikantu vērojumu, piemēram, kad partijas pulcēsies savos birojos vēlēšanu naktī, lai atzīmētu vai grūtsirdīgi nopūstos ar glāzi rokās.

Tāpat aicinām jūs sūtīt jebkāda veida saturu par vēlēšanu tematiku – dažādo sev pēdējo priekšvēlēšanu nedēļu ar trāpīgu secinājumu vai mirkļa fotonovērojumu, turpinām arī saņemt jūsu pārdomas par partiju reklāmām, programmām, solījumiem. Nepaliec malā un paud savu sabiedrisko nostāju!

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu