Draud ar fizisku izrēķināšanos (65)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/asifthebes

Pirms pāris gadiem tika paņemti divi aizņēmumi bankā. Alga stabila, viss kārtībā. Maksāju procentus katru mēnesi. Gari neizplūstot - zaudēju darbu gan es, gan sieva.

Bez nekādiem jautājumiem banka lietu nodeva parādpiedzinēju firmai.

Kad man draudēja ar fizisku izrēķināšanos (ļoti patīkami bankas sadarbības partneri), piekritu maksāt 50 Ls mēnesī, neskatoties uz to, ka mana alga bija 70 Ls un tikko piedzimis bērns.

Tagad atkal kādu laiku biju bez darba (apmēram pusotru mēnesi), vienīgais ienākumu avots - meitas kopšanas pabalsts, gabaldarbi.

Esmu atsācis strādāt, bet jau tagad redzu, ka sevi, sievu un bērnu, kura pabalsts pirms laika tika samazināts līdz 30 Ls, jo bērns sasniedzis gada vecumu, nespēšu nodrošināt. Man paskaidroja, ka

maznodrošinātās ģimenes statusu saņemt nevaru un līdz ar to arī pabalstu ne, jo man ir parāds bankā.

Vai tas tiešām tā ir? Vai tiešām cilvēkam ir jāmirst badā?

Esam novākuši ražu laukos iekoptajā dārzā, bet ar dārzeņiem īri par dzīvokli, komunālos maksājumus un citas ikdienišķas lietas barterā neviens nemainīs.

Es neticu, ka atbildīgās institūcijas man nemeloja. Es neticu, ka man ir jāmaksā tie 50 Ls bankai, ja mani mēneša ienākumi uz trīs ģimenes locekļiem ir 100 Ls, ieskaitot bērna kopšanas pabalstu.

Varbūt kāds var ieteikt, kur vērsties? Bankai atlicis atdot 200 Ls, bet šobrīd manai ģimenei tā nav maza nauda.

izsamisis

Ko atbild speciālists?

Savukārt Tiesību aizsardzības centra padomes priekšsēdētāja vietnieks Atvars Aniņš, komentējot šo situāciju, portālam TVNET norādīja, ka juridiski tā nav risināma.

"Ja parādnieks ir izvēlējies no saviem nelielajiem līdzekļiem maksāt kreditoram, tad tā ir paša izvēle starp paēdušu ģimeni vai nomaksātu kredītu. Kas ir svarīgāk, lai izlemj katrs pats."

Tomēr, maksājot savu kredītu, ir nenopietni prasīt sociālo pabalstu,

jo principā sanāks, ka citi nodokļu maksātāji maksās jūsu kredītu, kas ir pretrunā ar sociālās palīdzības mērķi.

Ja finansiālās saistības netiek kārtotas ar kredītdevēju pirms pabalsta lūgšanas, tad nenokārtotu saistību esamība dažās pašvaldībās nav iemesls palīdzības atteikšanai."

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu