Vēlēšanas valstij izmaksā divus miljonus latu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vēlēšanu komisijas ir gatavas 10.Saeimas vēlēšanām, šodien preses konferencē apliecināja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars. CVK aprēķini liecina, ka vēlēšanu sarīkošana izmaksājusi vairāk nekā divus miljonus latu

Parlamenta vēlēšanas tiek finansētas no valsts budžeta. 10.Saeimas vēlēšanu sarīkošanai no valsts budžeta ir piešķirti 2 153 950 lati jeb 1,41 lats uz katru vēlētāju.

10.Saeimas vēlēšanām CVK sagatavojusi 1 779 500 komplektus vēlēšanu zīmju, 1 650 000 eksemplāru vēlēšanu aplokšņu, 67 000 plakātu un informatīvo lapu, 16 000 brošūru un 42 100 veidlapas un uzlīmes.

Kā paskaidroja Cimdars, nav bažu, ka ārzemēs varētu pietrūkt vēlēšanu aplokšņu vai vēlēšanu zīmju, ja pēkšņi balsot tajos ierodas lielāks vēlētāju skaits, nekā tiek plānots. Uz vēlēšanu iecirkņiem ārzemēs ir nosūtītas vēlēšanu zīmes arī pdf formātā, kuras vajadzības gadījumā varēs izdrukāt. Savukārt aploksnes varēs nopirkt tuvākajā kancelejas preču tirgotavā, uzdrukāt uz tām uzrakstu "10.Saeimas vēlēšanas" un apzīmogot ar vēlēšanu iecirkņa zīmogu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu