Atceļ sodu policistam, kurš atteicās runāt krieviski (265)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube video

Pēc videomateriāla, kurā redzams, kā krievu valodā runājoši cilvēki nepakļaujas policijas darbinieka prasībām, noskatīšanās un iepazīšanās ar lietas apstākļiem šodien, 4.oktobrī, iekšlietu ministre Linda Mūrniece parakstījusi rīkojumu par incidentā iesaistītā Valsts policijas darbinieka Tālivalža Spilberga apbalvošanu, piešķirot apbalvojumu - atzīt par disciplināri nesodītu, TVNET uzzināja Iekšlietu ministrijā. Iepriekš T.Spilbergam tika piemērots disciplinārsods - rājiens.

"Uzskatu, ka šajā situācijā policists apzinīgi veica savus pienākumus un likumu nav pārkāpis, tāpēc piespriestais disciplinārsods nav pamatots un tiek atcelts. Šādu ņirgāšanos par amatpersonu, kas veic dienesta pienākumus un lieto valsts valodu, kā arī lepošanos internetā ar šādu rīcību, uzskatu par bīstamu signālu visai sabiedrībai un esmu lūgusi to izvērtēt Drošības policijai," norāda L.Mūrniece.

Līdzās tam iekšlietu ministre pagājušajā nedēļā vērsās Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt, vai konkrētais gadījums nav uzskatāms par ņirgāšanos un par policista pazemošanu, kā arī etnisko nesaskaņu veicināšanu.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā TVNET lasītāji vērsa portāla uzmanību uz kādu video, kurā redzams, kā krievvalodīgi jaunieši atsakās pakļauties ceļu policista prasībām, pieprasa viņam runāt krievu valodā un visu notiekošo filmē. Pēc publikācijas TVNET šokējošais video nonāca arī Iekšlietu ministrijas redzeslokā.

Komentāri (265)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu