Dolgopolova mazdēls namu apsaimniekotājā dara "sazin ko" (100)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes deputāta Sergeja Dolgopolova (SC) mazdēls strādā "Kurzemes namu apsaimniekotājā", bet uzņēmuma priekšnieks nespēj paskaidrot, ar ko deputāta radinieks nodarbojas, ziņo telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Lai gan, pirmo reizi domē tikuši pie varas, "Saskaņas centrs" (SC) likvidēja daudzās izpilddirekcijas un atstāja tikai trīs, tajās amatos salikti daudzi ar partiju saistīti cilvēki un kompensācijās par nepamatoti atlaistiem darbiniekiem dome samaksājusi jau 160 000 latu.

Kā norāda "Nekā personīga", cilvēki pēc partijas piederības salikti arī tik saimnieciskās struktūrās kā namu pārvaldes. Tajās var ne tikai nekontrolēti rīkoties ar iedzīvotāju naudu, bet saņemt arī ministra cienīgu algu. Īpašs piemērs tam ir "Kurzemes namu apsaimniekotājs".

Lielākais no apsaimniekošanas uzņēmumiem

"Kurzemes namu apsaimniekotājs" ir lielākais no 15 namu apsaimniekošanas uzņēmumiem galvaspilsētā. Pēc uzvaras pašvaldību vēlēšanās par tā vadītāju SC iekārtoja Artūru Lifšicu. Tomēr viņa karjera ātri beidzās. Lifšics bez konkursa veica aizdomīgus iepirkumus par lielām summām, no kuriem amizantākais bija ēku numura zīmju ar saules baterijām iegāde, kuras tomēr tumsā nespīdēja.

Ziedojums sporta federācijai, neskaidras līzinga operācijas - viss, kas vēlāk atklājās revīzijā, liecināja, ka ar pašvaldības uzņēmuma naudu Lifšics rīkojās kā ar savu. Tas nepatīkami pārsteidza pat "saskaņiešus", bija jāinformē prokuratūra un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Lifšics amatu zaudēja, bet viņa cilvēki palika,

ziņo raidījums.

Viens no tiem ir deputāta Dolgopolova mazdēls Oļegs. Dolgopolovs juniors beidzis tikai vidusskolu, no Baltijas krievu institūta atskaitīts, iepriekš strādājis kā menedžeris, ir arī administratora pieredze naktsklubā. Pašvaldības uzņēmumā viņš ir vecākais speciālists ar algu 750 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Amata apraksta nav, ko īsti viņš dara, nevar paskaidrot arī Oļegs pats.

Izvairās no žurnālistiem

"Nekā personīga" notverts, Oļegs izliekas, ka kaut ko atcerējies, strauji metas savā kabinetā, izskrien jau ar jaku mugurā un, skrienot garām, kliedz, ka steidzams izsaukums. Ar ko īsti uzņēmumā nodarbojas jaunākais Dolgopolovs, viņa priekšnieks Aleksandrs Sakovskis paskaidrot nevar. Dolgopolovs sekojot līdzi tam, kas notiek namu pārvaldēs.

Dolgopolovu junioru stipri mīl, viņam tiek piedots, ka ilgi nav bijis darbā. Arī sajūtot preses uzmanību, jaunākais Dolgopolovs pēc it kā steidzamā izsaukuma atgriežas desmit minūtēs un metas priekšnieka kabinetā pēc viņa atbalsta, bet, ieraugot žurnālistus, atkal nozūd.

Dolgopolovs neko nekorektu nesaskata

Deputāts sava mazdēla iekārtošanā darbam pašvaldības uzņēmumā neko nekorektu nesaskata. Viņš šajā procesā neesot piedalījies.

Milzu algas

Oļega Dolgopolova atalgojums ir viens no mazākajiem "Kurzemes namu apsaimniekotājā". Nodaļu vadītāji saņem 1500 latu - algu, kas ir līdzvērtīga ministra mēneša atalgojumam. Arī nodaļu vadītāju vietniekiem ļauj pelnīt virs 1000 latiem. Pat mazu atbildību nesošais sagādnieks šai namu pārvaldē saņem pieklājīgu summu - 700 latu.

Citās namu pārvaldēs Rīgā algas ir krietni mazākas. Raidījumam neizdevās saņemt pašvaldības skaidrojumu, kāpēc atalgojums namu pārvaldēs ir būtiski atšķirīgs - Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) no intervijas atteicās aizņemtības dēļ.

Negrasās algas mazināt "bez īpašas vajadzības"

"Kurzemes namu apsaimniekotāja" vadītājs Sakovskis sacīja, ka šādas algas bijušas, viņam stājoties amatā, un viņš negrasās tās samazināt bez īpašas vajadzības. Tiesa gan, neoficiāli zināms, ka pēc "Nekā personīga" apciemojuma sapulcē darbiniekiem draudēts ar atalgojuma samazināšanu.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu