Jurševska: nākamgad pensijas netiks samazinātas (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamgad pensionēšanās vecums palielināts netiks un arī pensijas nesamazinās, tā intervijā Latvijas radio šorīt apliecināja jaunā labklājības ministre Ilona Jurševska.

Vidējā pensija Latvijā uz augustu bijusi 182 lati, un šādu summu saņem 41% Latvijas pensionāru. Kā uzsver Jurševska, viens no jaunās valdības deklarācijas punktiem ir pārskatīt pensionēšanās vecumu un pensiju palielināšanu.

Tomēr viņa norāda, ka izmaiņas no 2016. gada varētu skart pensionēšanās vecuma palielināšanu: "Pakāpeniska pensiju vecuma paaugstināšana ir neizbēgama un, iespējams, šajā jomā varētu būt kādas izmaiņas."

"Nākamgad pensionēšanās vecums netiks palielināts un nav plānots samazināt arī pensijas," viņa uzsver.

Jautāta par bērnu pabalstu, Jurševska norāda, ka nākotnē tam būtu jābūt vismaz šā brīža līmenī (par pirmā bērna piedzimšanu vecāki saņem 290 latus). "Strādājot pie budžeta konsolidācijas, skatāmies ne tikai kā pabalstu noturēt, bet gan kā paaugstināt likmes segumu un pabalstu. Esam tam atraduši vietu sistēmā," saka labklājības ministre.

Runājot par astoņus latus lielo pabalstu ģimenēm, viņa atzīst, ka par to vēl varētu notikt diskusijas un tas varētu tikt padarīts mērķētāks uz tām ģimenēm, kam tas vajadzīgs visvairāk. "Strādājam uz to, lai nekādā veidā nepasliktinātu programmu," teic Jurševska.

No nākamā gada vidus ir pakāpeniski plānots pāriet no tā dēvētās simtlatnieku programmas uz līdzīgu, jo tā nevarot turpināties ilgi. Sākotnēji plānots, ka iesaistītie iedzīvotāji saņemtu par 20 latiem mazāk, bet programmas beigās tā varētu darboties tikai reģionos, kur ir augstākais bezdarba līmenis.

Nobeigumā viņa norāda, ka runas par Lablājības departamenta komunikācijas nodaļu, kur viņa pati strādājusi pirms tam, likvidēšanu ir nepareizi interpretētas – runa ir par darbinieku funkciju pārorientēšanu, lai varētu nodrošināt sekmīgāku darbību.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu