Par godu valsts svētkiem izdos jaunas pastmarkas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Par godu valsts svētkiem piektdien pasta centrā Sakta notiks trīs pastmarku - Latvijas Republikas karogs, Latvijas Republikas ģerbonis un Latvijas Republikas himna - pirmās dienas zīmogošana, TVNET informēja "Latvijas pasta" (LP) pārstāve Agija Tērauda.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jaunās pastmarkas - Latvijas Republikas karogs, Latvijas Republikas ģerbonis un Latvijas Republikas himna - iekļautas pērn aizsāktajā pastmarku sērijā Latvijas Republikai - 100. Šī pastmarku sērija veltīta Latvijas Republikas dibināšanai un ir sveiciens ikvienam valsts iedzīvotājam un viesim valsts svētkos.

Pastmarku sērijā attēloti Latvijas Republikai svarīgi un nozīmīgi notikumi, kas risinājušies laika posmā no 1918. līdz pat 2018. gadam. Šogad izdotās pastmarkas iekļauj motīvus par Latvijas Republikas karogu, ģerboni, himnu un šo valstiski svarīgo simbolu autoriem. Katru gadu paredzēts izdot vismaz trīs pastmarkas, kurās tiks atspoguļoti politiski notikumi, kultūras un mākslas pasākumi, kā arī zinātnes un tautsaimniecības sasniegumi.

Pastmarku autore ir māksliniece Elita Viliama. Pastmarkas Latvijas Republikas karogs nomināls ir Ls 0,35, tirāža - 500 000 eksemplāru, pastmarkas Latvijas Republikas ģerbonis nomināls ir Ls 0,38, bet pastmarkas Latvijas Republikas himna nomināls ir Ls 0,98. Abu pastmarku tirāža ir 300 000 eksemplāru (katra).

Pastmarkās attēloti valsts simboli - karogs, ģerbonis, himna un to radītāji, lente Latvijas karoga krāsās, ozollapu zari.

Vienlaikus ar jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē atainots foto rāmis, kuru rotā lente Latvijas karoga krāsās un ozollapu zari. Rāmis ieskauj uzrakstu - Latvijas Republikai - 100. Latvijas Republikas karogs, Latvijas Republikas ģerbonis un Latvijas Republikas himna. Arī speciālais zīmogs veido ar lenti apvītu ozollapu zaru attēlu, trīs zvaigžņu simboliku un uzrakstu Latvijas Republikai - 100.

Latvijas Republikai veltīto pastmarku zīmogošana notiks pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 8.00 līdz 20.00.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu