Zatlers cep gaļas tītenīšus (264)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Svētdienas rītā LNT ēterā redzamā raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" viesis būs Valsts prezidents Valdis Zatlers. Valsts svētku nedēļā Latvijas augstākā amatpersona kopā ar pavāru Mārtiņu Sirmo gatavos liellopu gaļas tītenīšus, kā arī cels galdā paštaisītu pīlādžu limonādi.

Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa portālam TVNET pastāstīja, ka šie tītenīši ir ļoti iecienīti Zatlera ģimenē. Arī pīlādžu dzēriens taps no prezidenta lasītām ogām.

Savukārt pavārs cienās ar Baltijas jūras mencu, sautētu ar muskatķirbi. Taps arī rupjmaizes kārtojums ar hurmu.

Ar kopīgu maltīti aicina uz patriotismu

Saistībā ar piedalīšanos kulinārijas raidījumā un tā demonstrēšanu valsts svētku nedēļā Zatlers portālam TVNET atzina, ka patriotisms izpaužas gan lielās, gan īpaši mazās lietās.

Patriotisms ir ar mums ģimenes kopīgā dziesmā vai svinīgā ēdienreizē.

Valsts prezidents pauda lielu prieku, ka kopā ar Sirmo ierakstīts raidījums, ko LNT rādīs Patriotisma nedēļas ietvaros.

"Kopā ar Mārtiņu vēlējāmies aicināt skatītājus dažādot valsts svētku programmu – sagādājot sev, savai ģimenei vai draugiem svētkus ar pašu gatavotu maltīti par godu Latvijas dzimšanas dienai. Tas arī ir viens no veidiem, kā veidot ne tikai patriotisku noskaņu ģimenē, bet arī svētku galda gatavošanas procesā ar bērniem un mazbērniem pārrunāt arī Latvijas valsts izveidošanas vēsturi. Šādu diskusiju sabiedrībā nekad nebūs par daudz," Zatlers pauda.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt Sirmais portālam TVNET pastāstīja, ka raidījuma diena prezidenta Jūrmalas rezidencē bijusi viena no dīvainākajām pavāra mūžā: "Visu dienu pavadīt kopā ar Valsts prezidentu - tas nav parasti."

Sākumā Mārtiņam bijis tik liels uztraukums kā pirmajā septembrī.

Taču pēc tam uztraukums pārgājis un pat iepaticies.

Doma, ka valsts svētkos varētu gatavot kopā ar prezidentu, sākumā raidījuma vadītājam šķitusi nereāla: "Nevar būt, ka viņš gatavo kopā ar pašpuiku, vienkāršu pavāru."

Iepriekšējais priekšstats par Zatleru pavāram bijis kā par aukstu un iedomīgu amatpersonu, taču raidījuma gaitā izrādījies, ka prezidents tāds nav: "Ja nav ieslēgtas kameras, viņš ir baigi normālais džeks."

Foto: Publicitātes foto

Viņam garšojusi arī Zatlera pagatavotā maltīte. "Var redzēt, ka viņš diezgan labi gatavo. Viņš diezgan daudz saprot no garšvielām un eļļām. Var redzēt, ka prezidents cep ne tikai kotletes, bet arī gatavo padziļinātā līmenī."

Zatlera gatavotos liellopu gaļas veltnīšus Sirmais iepriekš nebija taisījis.

Arī gaļu Sirmais nebija tā klapējis kopš Smiltenes tehnikuma laikiem.

"Nav jau tā, ka es daudz ko iemācījos pavārmākslā, taču, pavadot dienu kopā ar Valsts prezidentu, ir laba svētku sajūta," Sirmais atzina. "Sirsniņa sitas daudz straujāk nekā parasti."

Jautāts, vai Valsts prezidentam, viņaprāt, būtu jāpiedalās kulinārijas šovos, Sirmais teica: "Es nezinu, vai viņam tādos jāpiedalās. Bet viņš ir Valsts prezidents un viņam ir jābūt vienam no valsts cilvēkiem."

Ideja par kopīgu raidījumu Valsts svētku laikā nākusi no prezidenta puses: "Viņš pats pieteicās, es viņam neko nejautāju." Padomu, vai piekrist šādam piedāvājumam, pavārs jautājis raidījuma producentei.

Vēlētos pabarot Lāčplēsi

Pēc Zaltera viesošanās Sirmā raidījumā viņš negrasās turpmāk uz tiem aicināt citas slavenības: "Es nekolekcionēju cilvēkus. Man nav sapnis gatavot kopā ar Lauri Reiniku vai kādu cilvēku no kino."

Vienlaikus 11.novembrī Sirmais būtu vēlējies pavārmākslā dalīties ar Lāčplēsi, taču tas nav bijis iespējams, jo Lāčplēsis ir izdomāts tēls.

Raidījuma ierakstu jau svētdienas pusdienas laikā varēs noskatīties portāla TVNET sadaļā "OnlineTV".

Komentāri (264)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu